Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ζητούν τα δεδουλευμένα

Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή από τη διοίκηση των δεδουλευμένων τους.

Οι εργαζόμενοι, με απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), ήδη από την προηγούμενη βδομάδα, απέχουν από τις εργασίες τους τις Κυριακές, αργίες και από τις νυχτερινές υπερωρίες, ζητώντας να τους καταβληθούν πριν από τα Χριστούγεννα, τα δεδουλευμένα έξι μηνών, τα αναδρομικά εφτά μηνών από την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 1999 και οι παροχές, τριών ετών, σε ρούχα και γάλα.

Κάτι, που όπως διαφάνηκε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την προηγούμενη βδομάδα, δεν προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή, επικαλούμενη... εξωγενείς παράγοντες που έχουν επιβαρύνει οικονομικά το δήμο. Τέτοιοι παράγοντες είναι οι επιστροφές φόρων και οι μισθοί του πρώτου δεκαπενθήμερου του Γενάρη που πρέπει να δοθούν πριν το τέλος του χρόνου. Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο φάνηκε πως οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα χρωστούμενα κατά τις 15 Γενάρη του 2000... Εκπρόσωποι του ΣΕΔΑ κατήγγειλαν τη διοίκηση του δήμου για επιλεκτική αντιμετώπιση εργαζομένων, τους οποίους διαχωρίζει σε «καλά» και«κακά» παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ