Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Προειδοποιούν για την ασφάλεια των αεροδρομίων

Απεργιακές κινητοποιήσεις για το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη εξήγγειλαν οι ηλεκτρολόγοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), σε περίπτωση που μέχρι τότε το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών δεν επιλύσει το πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Σε χτεσινή συνέντευξη η Ενωση Πτυχιούχων Ηλεκτρολόγων Εναέριας Ασφάλειας Ελλάδος προειδοποίησε για τον κίνδυνο «μπλακ άουτ» σε οκτώ περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, εξαιτίας της εκχώρησης έργου κρίσιμων τομέων σε μη ειδικευμένους υπαλλήλους.

Οι ηλεκτρολόγοι της ΥΠΑ καταγγέλλουν ότι στα αεροδρόμια των Κυθήρων, Κοζάνης, Καστοριάς, Πάρου, Αστυπάλαιας, Κάσου, Μήλου και Λέρου, το σύστημα ηλεκτρικής δικτύωσης αεροναυτιλίας, έχει εναποτεθεί σε έναν διοικητικό υπάλληλο και όχι σε δύο εξειδικευμένους τεχνικούς, όπως ρητά ορίζουν και οι διεθνείς κανονισμοί πολιτικής αεροπορίας.

Η Ενωση υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση αρκείται σε έργα βιτρίνας και δεν αντιμετωπίζει ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, στα οποία πρόκειται να καταλήγει το 30%-37% των επιβατών του νέου αεροδρομίου των Σπάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ