Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Καμένα αυτοκίνητα, ένας τραυματισμός αστυνομικού και υλικές ζημιές σε καταστήματα της οδού Στουρνάρη, ήταν το αποτέλεσμα των επεισοδίων που ξεκίνησαν αργά προχθές το βράδυ και διήρκεσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες.

Μία ομάδα 30 ατόμων περίπου, που είχε καταλάβει την αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου, κατά τις 11.30 προχθές το βράδυ άρχισε να πετά βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στην οδό Τζωρτζ. Από την πλευρά τους, οι τελευταίοι απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων. Τα επεισόδια επαναλήφθηκαν περίπου στις 5 χθες το πρωί, όταν οι νεαροί εκτόξευαν πέτρες, καρέκλες, βίδες και ό,τι άλλο έβρισκαν κατά των ανδρών των ΜΑΤ. Μάλιστα, μια βίδα τραυμάτισε στο πρόσωπο έναν αστυνομικό. Παράλληλα, από τις μολότοφ, τυλίχτηκαν στις φλόγες τέσσερα αυτοκίνητα, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ προξενήθηκαν ζημιές σε κατάστημα στη συμβολή των οδών Τζωρτζ και Στουρνάρη.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί και ενώ αρκετοί από όσους βρίσκονταν μέσα στο Πολυτεχνείο είχαν ήδη εγκαταλείψει το χώρο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν από τους γύρω δρόμους και η οδός Στουρνάρη δόθηκε πάλι στην κυκλοφορία. Δεν έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ