Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Να μη θυσιαστεί άλλος εργαζόμενος»

Τις εγκληματικές ευθύνες των αρμοδίων έφερε ξανά στην επικαιρότητα ο τραγικός θάνατος του μηχανοδηγού του ΟΣΕ και ο τραυματισμός συναδέλφου του. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε προχτές βράδυ στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, κατά τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ με ακινητοποιημένη, λόγω βλάβης, νταλίκα πάνω σε σιδηροδρομική διάβαση.

Οι σιδηροδρομικοί, που θρηνούν έναν ακόμα συνάδελφό τους, κάνουν λόγο για πλημμελή μέτρα ασφάλειας και ζητούν από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΣΕ, την άμεση λήψη επιπλέον μέτρων σε όλες τις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις, έως ότου καταργηθούν σταδιακά.

Σε χτεσινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης για τον άδικο χαμό του συναδέλφου τους Νίκου Λαζαρίδη - κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του - υπογραμμίζουν ότι εάν υπήρχε φύλακας στη σιδηροδρομική διάβαση δε θα έχανε τη ζωή του.

Οι σιδηροδρομικοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πλημμελή μέτρα ασφαλείας και συμπαράστασης προς τις οικογένειες των συναδέλφων τους, ακινητοποίησαν χτες για 10 λεπτά τα τρένα του ΟΣΕ, την ώρα που έγινε η κηδεία του άτυχου σιδηροδρομικού.

Καταλήγοντας, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, ώστε να μην ξαναθρηνήσουν ανθρώπινη ζωή στις ράγες του ΟΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ