Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Στη Λάρισα η δίκη στο Εφετείο

Motion Team

Στις 15 Μάρτη του 2006 θα ξεκινήσει στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την τραγωδία των Τεμπών όπου έχασαν τη ζωή τους 21 μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας. Ο προσδιορισμός της δίκης ανακοινώθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Ευάγγελο Κατσή.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, όπου έγινε η δίκη σε πρώτο βαθμό και διήρκεσε περίπου 4 μήνες, έκρινε ένοχους και τους έξι κατηγορούμενους για την υπόθεση, επιβάλλοντας ποινές κάθειρξης, με μεγαλύτερη αυτή των 19 ετών σε βάρος του οδηγού της νταλίκας. Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών - με ενδεχόμενο δόλο οι πέντε και από ενσυνείδητη αμέλεια ο ένας - καθώς και για ανθρωποκτονίες και πρόκληση σωματικών βλαβών από ενσυνείδητη αμέλεια.

Ο οδηγός της νταλίκας, Δημήτρης Ντόλας, και ο ένας εκ των συνιδιοκτητών της νταλίκας, ο Φώτιος Καβελίδης, που καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 18 ετών, κρατούνται στις φυλακές της Κομοτηνής. Οι άλλοι τέσσερις καταδικασθέντες, Αναστάσιος Καμέας, συνιδιοκτήτης της νταλίκας, Δημήτρης Χαμπούρης, διευθυντής του εργοστασίου «Ακρίτας», Πολυχρόνης Δαρδαμπούνης, πρώην διευθυντής της εταιρίας και Μωυσής Αλεξάκης, αποθηκάριος βάρδιας της εταιρίας, αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού κατέβαλαν χρηματικές εγγυήσεις 15.000 - 20.000 ευρώ.

Βεβαίως, οι ηθικοί αυτουργοί της τραγωδίας, δεν πρόκειται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και παραμένουν ατιμώρητοι. Και αυτοί βρίσκονται στην πολιτική των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων, που αφήνουν, τόσο τους δρόμους να παραμένουν παγίδες θανάτου και δεν υλοποιούν τ' αναγκαία έργα για να δοθούν στους μεγαλοεπιχειρηματίες με τη ληστρική μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, όσο και τους εργοδότες να δρουν ασύδοτα και να κερδοσκοπούν. Κι όσο θα συνεχίζεται αυτή η πολιτική, θα συνεχίζονται και τα εγκλήματα στην άσφαλτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ