Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ευρωκοινοβουλευτικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ, σας πληροφορούμε ότι, προχτές, θριάμβευσαν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Βέβαια... Ακριβώς αυτό ισχυρίστηκαν οι ηγέτες της Ευρωένωσης και, συγκεκριμένα, αυτοί του Ευρωκοινοβουλίου.

Για παράδειγμα, ο πρόεδρος του τελευταίου έκανε λόγο περί «πραγματικού θριάμβου για τον Ευρωπαίο πολίτη», προσθέτοντας ότι, «όταν θέλει η Ευρώπη μπορεί», ενώ ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Φράνκο Φρατίνι, μίλησε για «θρίαμβο των πολιτών»...

Με αφορμή ποιο θέμα, όμως, έκαναν τις βαρύγδουπες αυτές δηλώσεις οι προαναφερόμενοι; Κρατηθείτε... Με αφορμή την κατά πλειοψηφία τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της απόφασης του Συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης των κρατών - μελών, που αφορά στην καθολική παρακολούθηση και φακέλωμα των πάσης φύσης ηλεκτρονικών επικοινωνιών των πολιτών της ΕΕ.

Λέτε οι ηγέτες του Ευρωκοινοβουλίου να έχουν υπόψη τους ένα τεράστιο κίνημα των Ευρωπαίων πολιτών και των λαών των χωρών - μελών της ΕΕ, υπέρ της παρακολούθησης και του φακελώματος;

Προφανώς και όχι. Αν συνέβαινε αυτό, θα το παίρναμε όλοι μυρουδιά. Το αντίθετο συμβαίνει. Συνδικάτα, μαζικοί φορείς και κοινωνικές οργανώσεις, σε όλη την Ευρωένωση, τάσσονται κατά του αντιδημοκρατικού αυτού μέτρου, που παραβιάζει, ωμά και κατάφωρα, στοιχειώδη συλλογικά και ατομικά δικαιώματα. Την ίδια αρνητική στάση φανερώνουν, επίσης, όσες σχετικές δημοσκοπήσεις έγιναν σε χώρες - μέλη.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Τότε, για ποιο «θρίαμβο των πολιτών» κάνουν λόγο οι καρεκλοκένταυροι των Βρυξελλών; Ισως, όταν λένε πολίτες, εννοούν αυτούς, που εκπροσωπούν και υπηρετούν με την πολιτική και πρακτική τους. Δηλαδή, τους μεγαλομετόχους των πολυεθνικών, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τα λοιπά μέλη της ευρωενωσιακής πλουτοκρατίας.

Ισως, πάλι, όταν μιλούν για θρίαμβο των πολιτών, να αναφέρονται στο γεγονός πως, όχι μόνο θεσμοθέτησαν τη συστηματική και ολοκληρωτική παρακολούθηση του συνόλου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών όλων των πολιτών, αλλά και στην πληρωμή του συνεπαγόμενου κόστους από τα κράτη - μέλη. Δηλαδή, από τους ίδιους, τους παρακολουθούμενους πολίτες...

Ετσι ή αλλιώς, πάντως, γίνεται φανερό το εξής: Η απαράδεκτη αυτή απόφαση έρχεται να καταδείξει το αγεφύρωτο χάος, που χωρίζει τους λαούς από το «θεματοφύλακα των ευρωπαϊκών αξιών και της δημοκρατίας» - όπως αρέσκονται να ονομάζουν το Ευρωκοινοβούλιο οι κάθε λογής οπαδοί της Ευρωένωσης των πολυεθνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ