Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Με αποφασιστικότητα στη μάχη της κάλυψης

Στις μέρες που απομένουν για την ολοκλήρωση της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης, έκτακτα μέτρα λαμβάνουν οι κομματικές οργανώσεις, για να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην κάλυψη των πλάνων

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της μάχης της οικονομικής εξόρμησης, οι κομματικές οργανώσεις αναπροσαρμόζουν το σχεδιασμό τους και παίρνουν έκτακτα μέτρα προκειμένου το τέλος της οικονομικής εξόρμησης να βρει τα πλάνα καλυμμένα και σε τροχιά υπερκάλυψης.

Στην κατεύθυνση αυτή η Αχτίδα Μεταφορών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διαδικασία λήψης εκτάκτων μέτρων, προκειμένου να ξεπεραστούν άμεσα και αποφασιστικά οι δυσκολίες και οι καθυστερήσεις στη δράση για την οικονομική εξόρμηση. Χώρος για απογοήτευση δεν υπάρχει στα μέλη του Κόμματος. Οι δυσκολίες μετουσιώνονται σε δράση, σε μαχητικό και πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους, χωρίς καμία παραίτηση από το στόχο της κάλυψης των πλάνων που έχουν καθοριστεί.

Εχοντας καλύψει την περασμένη Δευτέρα το 50,15% του πλάνου της, ανεβάζοντας κατά 10% την κάλυψη του πλάνου μέσα σε πέντε ημέρες, η Αχτίδα Μεταφορών προχωράει με την αισιοδοξία της ανταπόκρισης του κόσμου και της εμπειρίας των υπόλοιπων οργανώσεων, στη μάχη της κάλυψης του πλάνου. «Το γεγονός ότι είμαστε χαμηλά στο πλάνο δε σημαίνει ότι ο κόσμος αρνείται, αλλά αντανακλά αδυναμία δική μας να βγούμε θαρρετά και σε πολύ κόσμο» σημειώνει ο Γιάννης Αθανασίου, μέλος του γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος για τα οικονομικά της Αχτίδας. «Ακόμα και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και ψηφοφόρων της ΝΔ, δεν αρνούνται να στηρίξουν οικονομικά το ΚΚΕ», τονίζει.

Εξηγώντας τη δράση της οργάνωσης τις τελευταίες εβδομάδες, υπογραμμίζει ότι «το τελευταίο διάστημα πήραμε μέτρα για να ξεπεραστούν οι αδυναμίες. Μαζεύτηκαν οι οργανώσεις με στόχο να δοθεί η ορμή για να απευθυνθούν μαζικά στον κόσμο. Προγραμματίσαμε να φτάσουμε εκεί που ακόμα δεν έχουμε απευθυνθεί και τα κομματικά μέλη βγήκαν από αυτή τη διαδικασία πιο δυναμικά και δραστήρια. Πραγματοποιήσαμε συσκέψεις με φίλους και οπαδούς του Κόμματος, που θα μας φέρουν σε επαφή με περισσότερο κόσμο και θα συμβάλλουν ενεργά στη μάχη. Προγραμματίζουμε περισσότερες συσκέψεις, καθώς και μαζικές εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλιάς. Και τέλος πραγματοποιούμε και τη συνεστίαση της Αχτίδας τόσο για τη σύσφιξη των σχέσεων με τους εργαζομένους όσο και για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης».

Στην Αχτίδα Μεταφορών, πρωτοπόρα οργάνωση είναι η ΚΟΒ Σιδηροδρομικών Αθήνας, που τη Δευτέρα κάλυψε το 71,17% του πλάνου της. Οπως εξηγεί ο Διονύσης Χαϊκάλης, γραμματέας της ΚΟΒ, «τα θετικά αποτελέσματα βασίζονται στη συμμετοχή όλων των κομματικών μελών στην εξόρμηση και στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που συνδυάζεται με τον συνεχή έλεγχο από το γραφείο της ΚΟΒ».

«Από την πρώτη στιγμή, επισημαίνει, καταρτίσαμε σχέδιο για να καλύψουμε όλους τους χώρους εργασίας. Εκείνο που μας έδωσε μεγάλη ώθηση είναι ότι η παρουσία μας τόσο ως άτομα όσο και συλλογικά στους χώρους δουλιάς είναι συνεχής και σταθερή. Ο κόσμος το εκτιμά αυτό και συμβάλλει στην ενίσχυση του ΚΚΕ». Και συνεχίζει σημειώνοντας ότι «μέχρι τις 22 Δεκέμβρη έχουμε βάλει στόχο να έχουμε καλύψει το πλάνο μας και όλα δείχνουν ότι θα κατακτήσουμε αυτόν το στόχο».

Την εμπειρία της ΚΟΒ Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας μεταφέρει η Σούλα Ακζιώτη, γραμματέας της ΚΟΒ. Τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν το ρόλο του Κόμματος για την καλυτέρευση της ζωής τους και τους αγώνες που κάνει. Οταν απευθυνόμαστε δεν αρνούνται να συμβάλουν στην οικονομική εξόρμηση. Παρόλο που ο χώρος είναι συντηρητικός, οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τους συνδικαλιστές και γι' αυτό το λόγο έχουμε και ανεβασμένα ποσοστά».

Οι δυσκολίες της ΚΟΒ στην κάλυψη του πλάνου εντοπίζονται στους μαζικούς όρους δουλιάς, ενώ όσο καθυστερεί η λήψη των απαραίτητων μέτρων τόσο αναπαράγεται η συνολική καθυστέρηση στην κάλυψη του πλάνου. Το παράδειγμα της ΚΟΒ ΥΠΑ είναι ενδεικτικό αυτού, καθώς την περασμένη Δευτέρα είχαν καλύψει μόλις το 29% και μέσα σε μια εβδομάδα έφτασαν να έχουν καλύψει το 42% του πλάνου τους.

Αλλωστε και η κάλυψη του συνολικού πλάνου της Αχτίδας Μεταφορών, ανέβηκε κατά 10% μέσα σε λίγες μέρες χάρη στα μέτρα που πήρε η οργάνωση, όπως οι έκτακτες συνελεύσεις των ΚΟΒ με αυτή τη θεματολογία, ο προγραμματισμός μαζικών εξορμήσεων, περιοδειών και συσκέψεων. Τα παραπάνω μέτρα βοήθησαν την κομματική οργάνωση και για το λόγο αυτό προγραμματίζονται και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες μέχρι το τέλος της οικονομικής εξόρμησης. Και η πείρα της Αχτίδας Μεταφορών αναδεικνύει τις δυνατότητες που απλώνονται μπροστά στις οργανώσεις και τα περιθώρια να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και οι αδυναμίες, όταν τα μέτρα λαμβάνονται και προχωρούν με αποφασιστικότητα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στοχευμένη δουλειά στην τελική ευθεία (2012-12-18 00:00:00.0)
Συνεχίζουν με πείσμα και αποφασιστικότητα (2009-01-09 00:00:00.0)
Ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία (2005-01-05 00:00:00.0)
Ο κόσμος ανταποκρίνεται... (2002-12-12 00:00:00.0)
Ενταση των προσπαθειών (1997-11-08 00:00:00.0)
Με ενθουσιασμό από την πρώτη μέρα (1996-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ