Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΜΑΪΚ ΤΖΟΝΣΟΝ - ΤΙΜ ΜΠΑΡΤΟΝ
Η νεκρή νύφη

Βικτοριανή εποχή. Η μια οικογένεια πλούσια (νεόπλουτη), χωρίς κοινωνική επιφάνεια. Εχει, όμως, γιο! Η άλλη αριστοκρατική (ξεπεσμένη), χωρίς δεκάρα. Εχει, όμως, κόρη! Οι δυο οικογένειες αποφασίζουν να παντρέψουν τα παιδιά τους. Η κάθε οικογένεια θα αποκτήσει ό,τι της λείπει!

Τα πράγματα κάπου στραβώνουν. Ο νεαρός βρίσκεται στο γειτονικό δάσος. Εκεί γνωρίζεται με μια πεθαμένη νύφη. «Η Νεκρή Νύφη» τον ερωτεύεται. Εξω η ζωντανή νύφη εξαναγκάζεται σε έναν άλλο γάμο. Στο τέλος, η νεκρή νύφη θα δώσει τη λύση! Τα δυο παιδιά θα παντρευτούν. Η νεκρή νύφη θα πάρει μαζί της στον «κάτω κόσμο» τον παρολίγο γαμπρό, που άλλωστε, όταν ζούσε, ήταν ο δικός της αρραβωνιαστικός!

Η υπόθεση, όπως διαβάσατε, είναι αρκούντως «γκραν γκινιόλ». Με άλλη μεταχείριση, ίσως, θα μπορούσε να ήταν ένα λαϊκό παραμύθι αγάπης! Οι δημιουργοί της, όμως, προτίμησαν το ...σασπένς. Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας πνίγεται μέσα στο ψυχρά χρώματα. Οποιο παιδάκι δει την ταινία, θα ξεπαγιάσει η «ψυχούλα» του! Οι μόνες αναλαμπές είναι οι σκηνές στον «κάτω κόσμο». Εκεί οι «υπεύθυνοι» έβαλαν χρώμα στα πινέλα τους και, παρότι έχουμε να κάνουμε με νεκρούς και σκελετούς, τρομάζουν λιγότερο!

Δεν κατανοώ για ποιον γίνονται αυτές οι ταινίες. Αν γίνονται για τους μεγάλους, είναι συντηρητικές. Αν γίνονται για τα παιδιά, είναι τρομακτικές! Για ποιους, πάντως, γίνονται, φαίνεται από την περίοδο που βγαίνουν στις αίθουσες. Χριστούγεννα. Γιορτές για τα παιδιά! Τα οποία έχουν διακοπές! Βαράτε τα!

ΦΩΝΕΣ: Τζόνι Ντεπ, Ελενα Μπόμαν Κάρτερ, Εμελι Γουάτσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ