Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΟΜΑΣ ΜΠΕΖΟΥΚΑ
Η πέτρα του σκανδάλου

Φανταστείτε ένα θεατρικό έργο, που οι ηθοποιοί μπαινοβγαίνουν στη σκηνή, λέγοντας ο καθένας από δυο - τρεις ψευτοέξυπνες ατάκες και ύστερα πέφτει η αυλαία. Οι θεατές, μεσοαστοί γουνέμποροι ως επί το πλείστον, σχολιάζουν φωναχτά όχι την υπόθεση, που άλλωστε δεν υπάρχει, όσο τις παρουσίες! «Τι καλή η Κίτον, λίγο γερασμένη βέβαια». `Η, «Ασχημη η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, αλλά γράφει το μάτι της»! `Η, ακόμα, «Είδες όλα τα έργα τελευταία, που έχουν και μια «αδελφή»! Φαίνεται πως παντού έγινε αποδεκτή η ομοφυλοφιλία. Καιρός είναι να μπούνε και τα στέφανα»!

Από τα σχόλια αντιλαμβάνεστε τι έργο θα δείτε! Θα δείτε μια οικογενειακή κωμωδία! Στριμωγμένη σε ένα μεσοαστικό σπίτι. Με δυο - τρία «εξωτερικά», για να σπάσει η μονοτονία. Θα δείτε το μεγάλο γιο να φέρνει την αγαπημένη του στο σπίτι των γονιών του για να τους τη γνωρίσει. Εκεί θα γνωρίσουμε τη μικρή αδερφή του, το μικρό αδερφό του, ο οποίος είναι «αδελφή» (έχει μαζί του και τον μαύρο εραστή του), τον μεσαίο αδελφό του που θα πάρει, τελικά, την αρραβωνιαστικιά του μεγάλου αδελφού, ο οποίος θα πάρει την αδελφή της αρραβωνιαστικιάς του! Και όλα αυτά, κάτω από το στωικό βλέμμα του φιλήσυχου καθηγητή πανεπιστημίου πατέρα και της άεργης τρελοκαμπέρας μητέρας!

Εξω, στο μεταξύ, κάνει κρύο, τα πτώματα σωριάζονται στο Ιράκ, η ακρίβεια ανεβαίνει συνεχώς στα Ιμαλάια, η ανεργία δαγκώνει εκατομμύρια οικογένειες! Καλή διασκέδαση, άφρονες!

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Ναϊάν Κίτον, Κλερ Ντέινς, Ρέιτσελ Μακ Αντμας. Λουκ Γουίλσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ