Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Ελλείψεις στο νομοσχέδιο

Ελλείψεις αλλά και διατάξεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα έχει το νομοσχέδιο που παρουσίασε προχτές ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, και αφορά στην αναδιοργάνωση της Πυροσβεστικής. Αυτό αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ). Παράλληλα, η ΕΑΠΣ με μνημόνιό της επισημαίνει πως η πυροσβεστική ηγεσία θεώρησε σκόπιμο να μην κάνει διάλογο για το θέμα της αναδιοργάνωσης.

Η ΕΑΠΣ επισημαίνει πως ρυθμίζονται θέματα πειθαρχικού δικαίου κατά τρόπο αποσπασματικό, πρόχειρο και τουλάχιστον άδικο, καθώς καθορίζεται ότι το πρόστιμο αναπροσαρμόζεται από ένα βασικό μισθό σε τρεις (περί τις 3.000 ευρώ). Δηλαδή, μια κατώτερη πειθαρχική ποινή, όπως είναι το πρόστιμο, έχει δυσμενέστερα οικονομικά αποτελέσματα από μια ανώτερη πειθαρχική ποινή, όπως είναι η αργία με πρόσκαιρη παύση, με την οποία ο παραβάτης παίρνει το 90% των αποδοχών του. Η ΕΑΠΣ αναφέρει ότι «τα θέματα του πειθαρχικού δικαίου θα πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά και μετά από διάλογο καθόσον υπάρχουν ανοιχτά θέματα ανακριτικών συμβουλίων, συμμετοχής αιρετών εκπροσώπων, δικαστικών, δικηγόρων κλπ. Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα ουδείς διάλογος πραγματοποιήθηκε και καμία συμφωνία δεν υπήρξε μεταξύ συνδικαλιστών και ηγεσίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Βουλγαράκης σε προχτεσινή συνέντευξη Τύπου, ερωτώμενος για το πειθαρχικό της Πυροσβεστικής, είχε ισχυριστεί πως αρχή του είναι για κάθε αλλαγή να έχει τη συναίνεση όλων των φορέων.

Η ΕΑΠΣ υποστηρίζει ότι στο νομοσχέδιο υπάρχει έλλειψη καθιέρωσης νέων ειδικοτήτων που είναι αναγκαίες για τη σύγχρονη και αποτελεσματική λειτουργία της Πυροσβεστικής, ενώ ο νέος καθορισμός των οργανικών θέσεων κατά βαθμό και ειδικότητα δεν αντιμετωπίζει το χρονίζον πρόβλημα και πάγιο αίτημα για την εξέλιξη των αξιωματικών ειδικών καθηκόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ