Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
Διαβρωμένο μέχρι «κόκαλο»!

«Βλέπω κάτι σκούρα». Ετσι χαρακτήρισε την ολοφάνερη διάβρωση που υπήρχε σε μια τροχαλία βάρκας του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ ο Αντ. Ματθαίου, τεχνικός σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρίας, που συνέχισε για δεύτερη μέρα χτες την κατάθεσή του και παράλληλα την ανοιχτή πρόκληση απέναντι σε όλους. Το γεγονός ότι και η τροχαλία ήταν διαβρωμένη εξ ολοκλήρου αποτελεί μια επιπλέον απόδειξη ότι η σκουριά είχε διαβρώσει το ΣΑΜΙΝΑ μέχρι το «κόκαλο».

Η φωτογραφία, που κατέθεσε στη συνέχεια της δίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο, ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής Γ. Τσακαλίας, ανήκει σε μια Αμερικανίδα τουρίστρια και τραβήχτηκε μερικές ώρες πριν από το ναυάγιο, ενώ έρχεται να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι τα σωστικά μέσα ήταν σε... άριστη κατάσταση. Επιπλέον στοιχείο, που κατέθεσε ο δικηγόρος Γ. Τσακαλίας, ήταν η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά για έναν επιθεωρητή του Κλάδου Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων, τον οποίο μήνυσε η εταιρία Hellenic Seaways, επειδή δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς της, αλλά με τόσο χαλκευμένες κατηγορίες δεν μπόρεσε να αποσπάσει καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο.

Χτες, στη δίκη παρουσιάστηκε ένα βίντεο «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των εφοπλιστών. Στο βίντεο προβάλλονταν αποσπάσματα από βιντεοκασέτες των δυτών και από φωτογραφίες, στις οποίες ο μάρτυρας Αντ. Ματθαίου σχολίαζε «κατά το δοκούν». Ο εισαγγελέας της Εδρας Παν. Μπρακουμάτσος το αμφισβήτησε ολοφάνερα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχα πει εξαρχής ότι το μοντάζ είναι το Α και το Ω της δημιουργικής κινηματογραφίας...».

Οταν, μάλιστα, ρώτησε τον μάρτυρα, γιατί αυτές τις θεωρίες περί νέων ρηγμάτων δεν τα είχε καταθέσει στους πραγματογνώμονες ο Αντ. Ματθαίου του είπε ότι του είχαν απαγορεύσει να παρεμβαίνει. Οπότε ο εισαγγελέας απάντησε: «Τότε να κάνατε καταγγελία στον εφέτη ανακριτή για να βάλει τον κάθε πραγματογνώμονα στη θέση του. Εκ των υστέρων εγώ δεν πιστεύω τίποτα!». Επίσης, σχολίασε ότι οι θέσεις και οι περιγραφές του Αντ. Ματθαίου για τα ρήγματα διαφέρουν από την προανακριτική διαδικασία μέχρι και σήμερα, αφού έχουμε έως και τέσσερις διαφορετικές περιγραφές για ένα ρήγμα!!!

Οσον αφορά στο θέμα των σωσιβίων ο Αντ. Ματθαίου δεν πρωτοτύπησε σε σχέση με τα άλλα στελέχη της εταιρίας, αφού ισχυρίστηκε και εκείνος ότι τα κλέβουν οι επιβάτες, αλλά το συγκεκριμενοποίησε, λέγοντας ότι τα προτιμούν αυτοί που είναι νεαρής ηλικίας και πιο συγκεκριμένα μαθητές σχολείων που κάνουν τις σχολικές εκδρομές τους με αυτά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ