Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κέρδισαν την προσφυγή, έχασαν τις θέσεις τους

Δεν μπορούν να απολυθούν οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Το Γ' Τμήμα του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου με την υπ' αριθμό 4284/2005 απόφασή του έκρινε ότι οι διοικητές των νοσοκομείων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν μετακλητοί υπάλληλοι (σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος) και πως καταλαμβάνουν οργανική θέση σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με σχέση δημοσίου δικαίου.

Στην ίδια απόφαση το ΣτΕ επισημαίνει ότι οι διοικητές, σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος, αποτελούν υπαλλήλους ΝΠΔΔ με συγκεκριμένη θητεία και πως κατά τη διάρκεια της θητείας τους, εφόσον δεν έχει καταργηθεί με νόμο η οργανική θέση, απολαμβάνουν τη συνταγματική προστασία της νομιμότητας.

Ωστόσο, παρά την ευνοϊκή απόφαση, το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των διοικητών, γιατί οι θέσεις τους που προβλέφτηκαν με νόμο του 2003 καταργήθηκαν με τον μεταγενέστερο νόμο (3329/2005), μετά τις οργανικές μεταβολές που έγιναν από την κυβέρνηση της ΝΔ στα κρατικά νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων απομακρύνθηκαν τον περασμένο Αύγουστο από τον υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ