Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΝΕΑΣ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρέμβαση για τα λαϊκά προβλήματα

Συνέντευξη Τύπου για μια σειρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Λάρισας, αλλά και γενικότερα έδωσαν χτες εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, (ΝΕΑΣ).

Το πρώτο θέμα που στάθηκαν αφορά στην καύση του επικίνδυνου τοξικού υλικού πετ - κοκ, στο εργοστάσιο κεραμοποιίας «ΒΙΟΚΕΡΑΛ», που εδρεύει στο Ομορφοχώρι. Οπως επισημάνθηκε η επαναχορήγηση άδειας καύσης του πετ - κοκ από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά στην επιχείρηση είναι «πρόκληση όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής του Ομορφοχωρίου και τους εργαζόμενους στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για όλους τους κατοίκους και τους φορείς του νομού Λάρισας».

Υπενθυμίζοντας, δε, ότι πριν ένα χρόνο είχε δοθεί άδεια για πιλοτική καύση του πετ - κοκ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων οι εκπρόσωποι της ΝΕΑΣ υπογράμμισαν πως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δίνοντας άδεια καύσης πετ - κοκ στην ίδια εταιρία «ανοίγει το δρόμο για καύση του επικίνδυνου υλικού και από άλλες εταιρίες στο νομό και σε όλη την επικράτεια». Και κατήγγειλαν ότι μεγάλες ευθύνες έχει και ο Νομάρχης Λάρισας και η παράταξή του - υποστηρίζεται από τη ΝΔ - ο οποίος «μέχρι πρόσφατα αδιαφορούσε και ανέχθηκε τις αποφάσεις των υπουργών, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις της παράταξής μας για κοινή δράση. Σήμερα "για τα μάτια του κόσμου" ψελλίζει ότι είναι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος».

Στη συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της ΝΕΑΣ αναφέρθηκαν και στο θέμα του ωραρίου των καταστημάτων και στις ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. «Είχαμε επισημάνει πριν λίγο καιρό - σημείωσαν - όταν η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, ότι ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία τους και τις Κυριακές». Και πρόσθεσαν πως «και σ' αυτήν την περίπτωση ο κ. Νομάρχης και η παράταξή του αντιμετώπισαν το ζήτημα με ανοχή προς το υπουργείο και την κυβέρνηση».

Οσον αφορά στα ζητήματα της υγείας στο νομό τονίστηκε ότι «πρόσφατα με πρωτοβουλία της ΝΕΑΣ συζητήθηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο τα ζητήματα που έχουν σχέση με την περίθαλψη στο νομό και ομόφωνα καταλήξαμε σε συγκεκριμένα αιτήματα, μεταξύ των άλλων, και στην ανάγκη να γίνει γρήγορα η συνδετήρια πτέρυγα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας». Και καταλήγοντας σημείωσαν ότι «δυστυχώς για μια ακόμη φορά αναβλήθηκε ο διαγωνισμός για την προμελέτη και υπάρχει κίνδυνος να παραπεμφθεί το θέμα στις "ελληνικές καλένδες"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ