Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «17Ν»
Αυτεπάγγελτος διορισμός συνηγόρου

Διόρισε αυτεπάγγελτα τους συνηγόρους που ανακλήθηκαν. Σε αυτή την απόφαση προχώρησε χτες το πενταμελές Εφετείο που δικάζει την υπόθεση της «17Ν» όσον αφορά στην υπεράσπιση του Α. Γιωτόπουλου.

Προχτές ο Α. Γιωτόπουλος είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία, χαρακτηρίζοντάς την ως κατ' επίφαση δίκη, ανακαλώντας την εντολή στους δικηγόρους του Γ. Ραχιώτη και Κ. Χρυσικόπουλο. Με τη χτεσινή του απόφαση διορίζει τους ίδιους ως συνηγόρους, αλλά είναι αμφίβολο αν οι δύο δικηγόροι θα αναλάβουν ως διορισμένοι την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, με δεδομένη τη στάση που έχει κρατήσει στη δίκη.

Είχε προηγηθεί δήλωση του Δ. Κουφοντίνα στην οποία αναφέρει πως «το δικαστήριό σας αποτελεί για μένα ένα απλό βήμα για την υπεράσπιση της ιστορίας, των αξιών και των οραμάτων της επαναστατικής Αριστεράς. Η παρουσία μου επιπλέον αποτελεί έμπρακτη αλληλεγγύη στους παρόντες και απόντες συγκατηγορούμενους». Το τελευταίο απαντά έμμεσα στη στάση του Α. Γιωτόπουλου να αποχωρήσει από τη δίκη. Λίγο μετά, ο Χ. Ξηρός είπε πως «το γεγονός ότι δίνω τη μάχη για να αποδείξω την αθωότητά μου δε σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι νομιμοποιώ ένα έκτακτο δικαστήριο πολιτικών αντιπάλων, στο οποίο οδηγήθηκα δέσμιος».

Σε χτεσινή συνέντευξή του στον «Σκάι» ο Γ. Ραχιώτης ανέφερε ότι «οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί σε συνεργασία με κάποιους λίγους Ελληνες εκπροσώπους αστυνομικών αρχών είναι αυτοί που οργάνωσαν και σχεδίασαν αυτό που παρουσιάστηκε ως εξάρθρωση της "17Ν"». Σε ερώτηση για τη διαφωνία του Α. Γιωτόπουλου με τη δράση της «17Ν» χωρίς να την καταδικάζει, υποστήριξε ότι ο πρώην εντολέας του θεωρούσε τη δράση της αναντίστοιχη με την πολιτική περίοδο που διήγε η χώρα από το 1974 και μετά. Σε άλλη ερώτηση αν καταδικάζει τη δράση της «17Ν» της τελευταίας δεκαετίας απάντησε ότι ο Α. Γιωτόπουλος δεν έχει κάνει κάποια διάκριση σε δεκαετίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ