Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «Πολιτιστική Πρωτεύουσα»

Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα - Πάτρα 2006», Θ. Μικρούτσικος. Η ουσία, όμως, σε όλη αυτή την υπόθεση, είναι αλλού και όχι στην παραίτηση.

Δε χρειάζεται παρά μια βόλτα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, για να ανακαλύψεις τι κρύβεται πίσω από τα κόκκινα χαλιά της πολυδιαφημισμένης «παράστασης» που ξεκίνησε: Φτώχεια, ανεργία, άνθρωποι που ζητιανεύουν στη λεγόμενη Τράπεζα Τροφίμων, για ένα κομμάτι γαλοπούλας και ψωμιού τις μέρες των Χριστουγέννων.

Ολα αυτά - που πρόσφατα αποκάλυψε ο «Ρ» - ουδεμία σχέση έχουν με το χρυσοπληρωμένο «παραμύθι» της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, που - ειρήσθω εν παρόδω - υποτίθεται ότι θα ενίσχυε την «ανάπτυξη», η οποία θα «άλλαζε» την πόλη. Και είναι αλήθεια πως η πόλη «αλλάζει», αλλά μόνο ως προς την... πρόσοψή της (σ.σ.: εκτελείται στο όνομα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ένα πρόγραμμα ανάπλασης προσόψεων κεντρικών κτιρίων της πόλης), ενώ πίσω από αυτή στέκουν οι «ταπεινοί και καταφρονεμένοι», ζητιανεύοντας για ένα ψίχουλο από την «ανάπτυξη» που τους ευαγγελίζονταν οι κυβερνώντες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ