Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ στο Αντικομμουνιστικό μνημόνιο
ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΓΚΑΚΗΣ

Πρώην υπουργός, καθηγητής Ποινικού Δικαίου

«Ολες αυτές οι προσπάθειες, δήθεν να αποδοθεί δικαιοσύνη, από όργανα της διεθνούς πολιτικής είναι εξαρχής πάντοτε ύποπτες. Και γι' αυτό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς είναι να σκεφτεί ποιο είναι το αληθινό τους κίνητρο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κίνητρο αυτό είναι ολοφάνερο. Τώρα τους έπιασε ο πόνος;

Επομένως, για τι πρόκειται; Πρόκειται στην ουσία για μια νέα προσπάθεια να δημιουργηθεί ξανά το ρήγμα ανάμεσα στους λαούς. Και, προπαντός, να πληγεί η αριστερή ιδεολογία, η αριστερή νοοτροπία, η σοσιαλιστική νοοτροπία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επομένως, βρισκόμαστε μπροστά σε μια, θα λέγαμε, εξοργιστική αλλά ταυτόχρονα και κατάπτυστη προσπάθεια των σύγχρονων δυνάμεων της καπιταλιστικής πλευράς - η οποία οδήγησε σε όλες αυτές τις τελευταίες φρικώδεις τραγωδίες στο Ιράκ, στη Μ. Ανατολή κλπ. Αυτή η απίστευτη πολιτική που αναπτύσσεται από τις ΗΠΑ και που αρχίζει να την κατατάσσει αληθινά στις σκοτεινές δυνάμεις της παγκόσμιας Ιστορίας. Και προσπαθούν τώρα να δημιουργήσουν το ρήγμα μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, τραυματίζοντας, στιγματίζοντας, ενοχοποιώντας την αριστερή ιδεολογία.

Επομένως, το πράγμα είναι ολοφάνερο και νομίζω ότι από ελληνικής πλευράς θα πρέπει να σταθούμε σαφέστατα εναντίον αυτής της αναβίωσης παλαιών μεθόδων, οι οποίες υπηρετούν τα πιο σκοτεινά, αντιδραστικά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ