Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ στο Αντικομμουνιστικό μνημόνιο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΝΤΑΡΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος

«Είναι σαφές ότι γίνεται για ακόμα μια φορά προσπάθεια να ξαναγραφτεί η Ιστορία, να ταυτιστεί ο σοσιαλισμός με το φασισμό, να τεθεί υπό αμφισβήτηση και να τεθεί ουσιαστικά εκτός νομιμότητας η πλειοψηφία των κομμουνιστικών κομμάτων στην Ευρώπη. Και όλα αυτά από τους θεματοφύλακες της ελευθερίας και της δημοκρατίας του κεφαλαίου. Της ελευθερίας και της δημοκρατίας που οδηγεί καθημερινά εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες στο περιθώριο και την εξαθλίωση. Της ελευθερίας και της δημοκρατίας του πολέμου, του κέρδους, που γεννιέται, που βγαίνει μέσα από τα ερείπια που θάβονται άμαχοι.

Το γεγονός ότι η Ευρώπη μετατρέπεται ξαφνικά σε ένα έκτακτο στρατοδικείο, με βασιλικό επίτροπο το Συμβούλιο της Ευρώπης, αποτελεί - κατά τη γνώμη μου - μια φυσιολογική εξέλιξη. Το ζήτημα είναι ότι η υπόθεση για ακόμα μια φορά βρίσκεται στα χέρια των λαών της Ευρώπης, οι οποίοι θα πρέπει να απαντήσουν με το δικό τους τρόπο.

Θα πρέπει να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα από τις ηγεσίες, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα εξουσίας στις χώρες τους. Για παράδειγμα, να δούμε στην Ελλάδα, τι θα κάνει η ΝΔ, τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ όταν το θέμα θα τεθεί στα αρμόδια όργανα για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Από την άλλη θα πρέπει να απαντήσουν και οι λαοί της Ευρώπης, όχι μόνο σε αυτήν την ενέργεια, που αν θέλετε αποτελεί την κορύφωση, τη θρυαλλίδα κάποιων εξελίξεων, αλλά και συνολικότερα απέναντι σε μια αντικομμουνιστική εκστρατεία που γίνεται στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα. Μια εκστρατεία, η οποία δεν περιορίζεται στενά στη λειτουργία και στη δράση κάποιων κομμουνιστικών, αριστερών, ριζοσπαστικών κομμάτων, αλλά ουσιαστικά έχει να κάνει με τις ίδιες τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της Ευρώπης, των πολιτών της Ευρώπης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ