Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ στο Αντικομμουνιστικό μνημόνιο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΣΙΔΗΣ

Πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ)

Motion Team

«Σε τακτικές του ψυχρού πολέμου και σε ένα νέο "κυνήγι μαγισσών" παραπέμπει το σχέδιο απόφασης για την "Ανάγκη Διεθνούς Καταδίκης των Εγκλημάτων των Ολοκληρωτικών Κομμουνιστικών Καθεστώτων", που υιοθέτησε η Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επιπλέον, οι προτροπές προς τα κομμουνιστικά κόμματα "να επανεκτιμήσουν το ίδιο τους το παρελθόν" θυμίζει έντονα το φαινόμενο των δηλώσεων μετανοίας που τόσο ταλάνισε και δίχασε την Ελλάδα.

Η εμπειρία έχει διδάξει ότι οι επιθέσεις κατά της κομμουνιστικής ιδεολογίας ακολουθούνται πάντα από επιθέσεις εναντίον κοινωνικών, συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Εχει διδάξει επίσης ότι όποιος σπέρνει τους ανέμους του διχασμού θερίζει θύελλες. Τόσο τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα όσο και η ευρωπαϊκή οικογένεια πιστεύεται ότι δε θα υιοθετήσουν τη λογική που εμπεριέχει το επίμαχο μνημόνιο, αλλά αντιθέτως θα διαφυλάξουν τους αναγκαίους όρους για την προάσπιση της πολιτικής ελευθερίας και της αμερόληπτης ιστοριογραφίας, χωρίς υπαγορεύσεις και απαγορεύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ