Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ στο Αντικομμουνιστικό μνημόνιο
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, βουλευτής

Eurokinissi

«Πιστεύω ότι κάθε δημοκράτης και προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να καταδικάσει ως απαράδεκτη αυτήν την πρωτοβουλία, που έρχεται και επανέρχεται κατά καιρούς, δεν είναι η πρώτη φορά, σε μια προσπάθεια σπίλωσης των προοδευτικών ιδεών που οδήγησαν τα πράγματα μπροστά, σε προοδευτική κατεύθυνση, ανεξάρτητα από την κριτική που μπορεί να κάνει κανείς για τα καθεστώτα που διαμορφώθηκαν μέσω αυτών των ιδεών.

Κανείς δεν μπορεί να ταυτίσει ιστορικά τον κομμουνισμό και τους αγώνες του, με τις θηριωδίες του ναζισμού και με τη φασιστική ιδεολογία. Πρόκειται για μια ιστορική παραχάραξη.

Και θυμίζω ότι αυτή η ιστορική παραχάραξη ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή της ευρωπαϊκής Δεξιάς, εδώ και αρκετό καιρό. Και που προφανώς απόρροια και συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας είναι και αυτό που συμβαίνει τώρα με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Να λοιπόν ένα σύγχρονο θέμα, που δείχνει ότι οι συντηρητικοί δεν μπορούν να παραχαράσσουν την Ιστορία και να ξαναγράψουν, κυρίως, την Ιστορία του περασμένου αιώνα.

Οι διαχωριστικές γραμμές φαίνονται πολύ καλά σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα, πόσο καλά κρατούν και σήμερα. Δηλαδή, ότι υπάρχει πάντα η αέναη μάχη ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση και κάθε προοδευτικός δημοκράτης οφείλει να καταδικάζει παρόμοιες ενέργειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ