Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σιωπούν...

Γρηγοριάδης Κώστας

«Η εφημερίδα (του Λονδίνου) "Μέιλ της Κυριακής" αποκάλυψε χτες ότι στις 22 Ιανουαρίου 2003 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μυστική συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της CIA και του Λευκού Οίκου, στην οποία αποφασίστηκε η μεταξύ τους συνεργασία για τη μεταφορά υπόπτων της "Αλ Κάιντα" για ανάκριση σε φυλακές σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συνάντηση των Αθηνών ο Λευκός Οίκος εκπροσωπήθηκε από τον σύμβουλό του, Μάρεν Μπρουκς». Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της ανταπόκρισης του δημοσιογράφου Λ. Τσιριγωτάκη, που δημοσιεύτηκε στο «Εθνος» της Δευτέρας.

Θυμίζουμε ότι ο «Ρ» είχε κάνει το θέμα αυτό πρωτοσέλιδο στις 13 Δεκέμβρη, με αφορμή σχετικές αποκαλύψεις αυστραλιανής εφημερίδας. Ο πρωτοσέλιδος τίτλος έλεγε «Με τη βούλα της ΕΕ οι ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΕΣ της CIA» και ο πλαγιότιτλος σημείωνε «Επί Ελληνικής Προεδρίας, το Γενάρη 2003, υπογράφτηκε η συμφωνία ΗΠΑ - ΕΕ, υποστηρίζουν ξένες εφημερίδες».

Περιττό, βέβαια, να σημειώσουμε ότι τόσο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όσο και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έχουν ακόμη δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις για το ζήτημα αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ