Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ «ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι»
Απλήρωτοι απ' τον Οκτώβρη

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την εφοπλιστική ασυδοσία, που ευνοούν και στηρίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Παναγιώτης Κοσιώνης, με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, στην οποία τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι» έχουν να πληρωθούν απ' τον Οκτώβρη του 2005.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν πως οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν πάρει δεδουλευμένα σχεδόν τεσσάρων μηνών, αλλά και «δεν τους έχει χορηγηθεί το δώρο Χριστουγέννων, το επίδομα άδειας, τα αναδρομικά της νέας ΣΣΕ, καθώς και τα ρεπό τους». Διεκδικώντας όσα τους χρωστά η εργοδοσία, οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας από τις 13 του μήνα.

«Το εφοπλιστικό κεφάλαιο χρηματοδοτείται απλόχερα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αυξάνει τα κέρδη του και την ίδια ώρα όχι μόνο δε βελτιώνει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, αλλά αφήνει απλήρωτους και τους εργαζόμενους σε αυτές», υπογραμμίζεται στην Ερώτηση.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στο πλήρωμα του «ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι» και να σταματήσουν την ασυδοσία των εφοπλιστών που δραστηριοποιούνται στις θαλάσσιες συγκοινωνίες της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ