Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΟΦΤΕΞ»
Με το σπαθί του αγώνα τους!

Η εργοδοσία ανακάλεσε χτες τις έξι απολύσεις, ύστερα από δυόμισι μήνες κινητοποιήσεων των εργαζομένων

Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε η εργοδοσία της «Σόφτεξ» μετά τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων και παρά την τεράστια επιχείρηση τρομοκρατίας και ποινικοποίησης των κινητοποιήσεών τους, που έφτασε μέχρι τη δικαστική καταδίκη των αιτημάτων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Στη χθεσινή συνάντηση με το σωματείο, η διοίκηση της «Σόφτεξ» ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τις απολύσεις 6 εργαζομένων, ικανοποιώντας έτσι το βασικότερο από τα αιτήματα των εργαζομένων. Πρόκειται για μια καθαρή κατάκτηση των εργατών της «Σόφτεξ», που με την καθοδήγηση του ταξικού τους σωματείου και τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ δεν το 'βαλαν ούτε στιγμή κάτω και ενωμένοι διεκδίκησαν μέχρι τέλους τα δικαιώματά τους, καταγράφοντας δυόμισι μήνες σκληρών απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στην ίδια συνάντηση, η εργοδοσία δεσμεύτηκε να απαντήσει τις αμέσως επόμενες μέρες και για το αίτημα του σωματείου να καταβάλει τα δεδουλευμένα που χρωστάει σε 45 εργάτες από τον περασμένο Δεκέμβρη. Εν αναμονή της απόφασης και με δεδομένο ότι τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας θα επανέλθουν στην προσπάθειά της να προχωρήσει την κερδοσκοπική αναδιάρθρωση της επιχείρησης σε βάρος του δικαιώματος στη δουλιά, το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επιφυλακή. Να βγάλουν συμπεράσματα από τη μάχη που έδωσαν και τα αποτελέσματά της, να περιφρουρήσουν και να ενισχύσουν τα ταξικά χαρακτηριστικά του σωματείου τους.

«Κεράνης»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία «Κεράνης», οι οποίοι εδώ κι έξι μέρες βρίσκονται εκ νέου σε επίσχεση εργασίας, με κυρίαρχα αιτήματα την άμεση καταβολή δεδουλευμένων έξι μηνών, την απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου και την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ