Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εμπαίζει και προκαλεί

Τις νέες επιδοτήσεις προς τους βιομηχάνους, που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ

Την ώρα που οι 650 εργαζόμενοι στη «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων» κλιμακώνουν τον αγώνα για να μην κλείσει το εργοστάσιο, οργανώνοντας σήμερα πορεία διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί από το Σιδηροδρομικό Σταθμό προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ανακοινώνουν μέτρα - ασπιρίνες για την «αντιμετώπιση της ανεργίας», πατώντας στο δράμα των χιλιάδων ανέργων από τα δεκάδες κλειστά εργοστάσια της περιοχής.

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε την Κυριακή ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γερ. Γιακουμάτος, μοίρασε... «δουλιές» και αντιμετώπισε το πρόβλημα της ανεργίας στη Θεσσαλονίκη που ξεπερνά το 17% ανακοινώνοντας θέσεις επιδοτούμενης και μερικής απασχόλησης ορισμένης διάρκειας, προγράμματα κατάρτισης και stage. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ επιδοτεί πάλι τους εργοδότες, δήθεν για τη «δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Προωθεί τη μερική απασχόληση για λίγους μήνες, με 400 ευρώ το μήνα.

Παρεμβαίνοντας στο θέμα της «Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων» ο Γερ. Γιακουμάτος αποποιήθηκε κάθε κυβερνητική ευθύνη και έριξε το «μπαλάκι» στους τραπεζίτες. Πρόσθεσε όμως πως η συνέχιση της λειτουργίας της «Βιομηχανίας Λιπασμάτων» προϋποθέτει σημαντικές αναδιαρθρώσεις, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά πως ανοίγει ο δρόμος για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη ΒΦΛ, όπως στην περίπτωση της «Βιομηχανίας Ζάχαρης» (βλ. μείωση προσωπικού, πάγωμα μισθών, κλπ).

Διπλοπληρώνουν την εκμετάλλευση

«Τα μέτρα αυτά δεν είναι μόνο μια ακόμα κοροϊδία. Είναι μια μεθόδευση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που στηρίζεται από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) να μειωθεί η απαιτητικότητα των εργαζόμενων για πλήρη - σταθερή δουλιά, για εισόδημα ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες τους. Να γενικευτεί, να μονιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων η μερική απασχόληση».

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Ξεκαθαρίζει πως «οι εργαζόμενοι πληρώνουν διπλά την εκμετάλλευση: Με τον κλεμμένο ιδρώτα τους, που εξασφαλίζει τα υπερκέρδη του κεφαλαίου, αλλά και με κρατική επιδότηση (δηλαδή από τη δική τους φορολόγηση) των εργοδοτών, δήθεν για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, για δήθεν επενδύσεις. Δηλαδή τους πληρώνουμε για να δουλεύουμε. Ποιος ο λόγος λοιπόν της ύπαρξής τους εκτός από το δικό τους πλουτισμό και τη δική μας εκμετάλλευση;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ