Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ταμπουρώθηκαν για να συνεδριάσουν

Δυναμική παρέμβαση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΕΣΑΕΑ που «μαγείρευε» το επικείμενο νόθο συνέδριο

Συνδικαλιστές της ΕΣΚ ΑμΕΑ έξω από το ξενοδοχείο της Πάτρας, όπου συνεδρίαζε το ΓΣ της ΕΣΑΕΑ
Συνδικαλιστές της ΕΣΚ ΑμΕΑ έξω από το ξενοδοχείο της Πάτρας, όπου συνεδρίαζε το ΓΣ της ΕΣΑΕΑ
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους, αλλά και τη συμβιβασμένη στάση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), που στηρίζει την αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ανέδειξαν στελέχη και μέλη της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΑμΕΑ (ΕΣΚ ΑμΕΑ), του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων Πάτρας, με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο στο ξενοδοχείο «Πάτρα Παλλάς», όπου συνεδρίαζε το Γενικό Συμβούλιο της ΕΣΑΕΑ.

Η συγκέντρωση ήταν απάντηση στην ηγεσία της ΕΣΑΕΑ, η οποία προετοιμάζει για τις 10-12 Φλεβάρη ένα νόθο συνέδριο μακριά από τις ανάγκες των ΑμΕΑ και προωθεί καταστατικές αλλαγές, ώστε να κάνει πιο αντιδημοκρατική τη λειτουργία της Συνομοσπονδίας. Οι συγκεντρωμένοι με ανακοινώσεις και συνθήματα ενημέρωναν τους εργαζόμενους της Πάτρας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμΕΑ της περιοχής και πανελλαδικά και κατήγγειλαν την ηγεσία της ΕΣΑΕΑ.

Πρόβαλλαν την ανάγκη για δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Ειδική Αγωγή, ζήτησαν για άλλη μια φορά σταθερή εργασία, ουσιαστική στήριξη των ΑμΕΑ, είπαν όχι στη φιλανθρωπία και τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση της ΝΔ. Τόνισαν ότι τα ΑμΕΑ διεκδικούν να γίνει ένα γνήσιο δημοκρατικό συνέδριο και δήλωσαν ότι θα βρίσκονται σταθερά στο δρόμο του αγώνα, αναδεικνύοντας την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών υπέρ του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος.

Η ηγεσία της ΕΣΑΕΑ, θορυβημένη από τη διαμαρτυρία, αποφάσισε να συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών. Ηταν τόσο προκλητική η στάση τους, ώστε έδωσαν εντολή στη διεύθυνση του ξενοδοχείου να εμποδίσουν την αντιπροσωπεία της ΕΣΚ ΑμΕΑ να παραβρεθεί στη συνεδρίαση. Κάτω απ' τη σθεναρή στάση της παράταξης και του ΠΑΜΕ, η αντιπροσωπεία μπήκε στη συνεδρίαση και τοποθετήθηκε, με τον πρόεδρο της ΕΣΑΕΑ να διακόπτει συχνά πυκνά τον εκπρόσωπο της ΕΣΚ ΑμΕΑ. Οι προκλήσεις όμως δε σταμάτησαν εκεί. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου κάλεσε την Αστυνομία και την Ασφάλεια και δυνάμεις τους βρίσκονταν μέσα και έξω απ' το κτίριο.

Στη συνέχεια τα στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ, του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα ΑμΕΑ Πάτρας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρουσίασαν τη διακήρυξη της ΕΣΚ ΑμΕΑ ενόψει του συνεδρίου της ΕΣΑΕΑ και στοιχεία για την τεράστια έλλειψη υποδομών, φροντίδας και ειδικής αγωγής για τα ΑμΕΑ που αντιμετωπίζει η Πάτρα και την ανεργία των ΑμΕΑ. Αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Απροσάρμοστων Παίδων «Η Μέριμνα», στο οποίο βρίσκουν στέγη και εκπαίδευση περίπου 100 παιδιά, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ