Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ»
Πρώτη απάντηση στο «λουκέτο»

24ωρη απεργία χτες, συνέχεια σήμερα με συγκέντρωση και πορεία

Χαράματα, στην περιφρούρηση της απεργίας...
Χαράματα, στην περιφρούρηση της απεργίας...
Εξω από την πύλη του εργοστασίου, με αυτοσχέδια σόμπα ένα βαρέλι με ξύλα να καίνε για να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο, οι εργαζόμενοι της «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ» στην Αθήνα περιφρούρησαν χτες την 24ωρη απεργία τους ενάντια στα σχέδια της επιχείρησης να κλείσει τη μονάδα παραγωγής στη Μεταμόρφωση και τρεις ακόμα αποθήκες σε Κέρκυρα, Ρόδο και Μεσολόγγι. Η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων και στα άλλα εργοστάσια της «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ» ήταν καθολική. Σήμερα, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με 4ωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση με την εργοδοσία.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε χτες από τα ξημερώματα η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη. Η βουλευτής μετέφερε στους εργαζόμενους τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και έγινε αποδέκτης της αγανάκτησης και της οργής τους για το «λουκέτο» στο εργοστάσιο. Κυρίως από τους παλιότερους εργαζόμενους, που μετρούν πάνω από 30 χρόνια στην επιχείρηση και κατήγγειλαν πως στήθηκε πάνω στα κορμιά τους ο σημερινός κολοσσός. Οταν στις αρχές της δεκαετίας του '80 έφτασαν στο σημείο να δουλεύουν επί πέντε χρόνια χωρίς αυξήσεις, χωρίς πληρωμή υπερωριών, χωρίς συντάξιμα ένσημα, από τις 7 το πρωί έως τις 3 τα ξημερώματα!

«Το πιο σημαντικό επιχείρημα των κυβερνήσεων είναι να πάνε καλά οι επιχειρήσεις, να έχουν κέρδη, να έχουμε επενδύσεις, ώστε να παίρνουν λεφτά και οι εργαζόμενοι. Αυτό το επιχείρημα είναι μύθος και εσείς το ζείτε στο πετσί σας», τόνισε μιλώντας στους απεργούς η Ε. Παντελάκη και συμπλήρωσε: «Αυτό που γίνεται στην επιχείρηση αλλά και σε όλη τη χώρα και την Ευρώπη είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής και με βάση αυτή την τραγική εμπειρία που βιώνεται πρέπει να βγάλετε σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα».

Η Ε. Παντελάκη προειδοποίησε τους εργαζόμενους να μην έχουν αυταπάτες από τη σημερινή τριήμερη καθώς, όπως τόνισε, η κυβέρνηση το μόνο που θα κάνει είναι να ρυθμίσει το ύψος της αποζημίωσης. Στην Κέρκυρα, κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στις αποθήκες της «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ» και συζήτησε με τους απεργούς.

Στο πλευρό των απεργών της Αθήνας βρέθηκαν χτες, ανάμεσα σε άλλους, ο Π. Τσίχλης από την Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών, ο Κ. Λιαπάτης από το σωματείο της ΦΑΓΕ, ο Γ. Τόλης από το Συνδικάτο Χάρτου, ο Γ. Τριγάζης από τους συνταξιούχους του Μενιδίου, εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων και της δημοτικής παράταξης Μενιδίου ΠΑΣΥΜ.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παραγωγής και Διακίνησης Τυποποιημένων Προϊόντων Γάλακτος, Ποτών - Τροφίμων και Συναφών Τυποποιημένων Προϊόντων εκφράζει τη συμπαράστασή του στους απεργούς της «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ» και καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας στο Γάλα, στα Ποτά και τα Τρόφιμα να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην περάσουν οι αντεργατικές επιλογές του ΣΕΒ και των πολυεθνικών. Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Λάρισας. Αντίστοιχη ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), η οποία αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία διαμαρτυρίας στις 6 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ