Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Κάτεργα πίσω από την «πολιτιστική» βιτρίνα

Την ανασφάλιστη εργασία των οικοδόμων που απασχολούνται στις εκατοντάδες ανακαινίσεις κτιρίων στην «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» της Ευρώπης, την Πάτρα, καταγγέλλουν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Τάκης Τσιόγκας.

Οπως σημειώνουν «στην πόλη της Πάτρας λόγω της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας" πραγματοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη τριακόσιες (300) περίπου ανακαινίσεις κτιρίων στο ιστορικό της κέντρο». Οι βουλευτές του ΚΚΕ εξηγούν ότι «οι εργασίες αυτές επιδοτούνται από τα προγράμματα των Ολυμπιακών Αγώνων και τη διαχείριση έχει ο Δήμος Πάτρας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν εκδοθεί οικοδομικές άδειες, με συνέπεια οι εργαζόμενοι οικοδόμοι να στερούνται την ασφαλιστική τους κάλυψη και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας να είναι ανύπαρκτα».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς «τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για τη διασφάλιση των εργασιακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα παραπάνω έργα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ