Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μόνη εγγύηση ο αγώνας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε χτες το ΠΑΜΕ

Σε αγωνιστική δράση ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών, που ξεδιπλώνεται με μεγαλύτερη ένταση αυτό το διάστημα - παρά τους όποιους ελιγμούς - με την επιχείρηση εφαρμογής των αντιδραστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που προβλέπουν την υπαγωγή των υγειονομικών στο ΙΚΑ, καλεί το ΠΑΜΕ.

Χτες, πολυμελής αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας, στελέχη του ΠΑΜΕ απ' τα νοσοκομεία, τις υπηρεσίες Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Και απαίτησαν την απόσυρση κάθε σχεδίου για την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στην Πρόνοια, παλαιότεροι και νεοπροσλαμβανόμενοι να εξακολουθήσουν να ασφαλίζονται στο Δημόσιο.

Σε συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ανέφερε ότι έστειλε έγγραφο προς τις ΔΥΠΕ με το οποίο ζητεί να παγώσει κάθε διαδικασία που είχε ξεκινήσει για την υποβολή αιτήσεων επιλογής ασφαλιστικού φορέα. Αλλά, αποφεύγοντας τις όποιες εγγυήσεις για την επίλυση του θέματος, «πέταξε το μπαλάκι» των ευθυνών στο υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ετοιμάσει τροπολογία η οποία... ελπίζει ότι θα «εισακουστεί από το υπουργείο Οικονομικών». Πάντως, παραδέχτηκε ότι παραμένει το πρόβλημα με την ασφάλιση των εργαζομένων στην Πρόνοια, ενώ και η τροπολογία που ετοίμασε το υπουργείο Υγείας, δεν προβλέπει τίποτα για την ασφάλιση των νεοπροσλαμβανόμενων υγειονομικών, αφού αναφέρεται «στο τακτικό προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ