Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Απαντάει στη νέα πρόκληση των ΗΠΑ

Με μεγάλη διαδήλωση σήμερα έξω από τη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ, που προχώρησαν στην ανάρτηση προβοκατόρικων φωτεινών μηνυμάτων

ΑΒΑΝΑ.-

Σε νέα προβοκάτσια εναντίον της Κούβας προχώρησαν αυτές τις μέρες οι ΗΠΑ, αναρτώντας φωτεινές επιγραφές στο κτίριο που διαθέτουν στην Αβάνα, στο Γραφείο Αμερικανικών Συμφερόντων. Κάνοντας χρήση της πιο γνωστής φράσης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «έχω ένα όνειρο» και παραφράζοντάς τη για την περίπτωση «που αυτή η χώρα θα είναι ελεύθερη»... Φυσικά, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των Μαύρων και ενάντια στο ρατσισμό και δολοφονήθηκε από την αμερικανική εξουσία γι' αυτό, χρησιμοποιείται πάλι από αυτή την εξουσία ώστε να προωθήσει τα φονικά σχέδιά της ενάντια στο Νησί της Επανάστασης.

Το δεύτερο ρητό είναι από τη Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μία ακόμη προβοκάτσια... Σύμφωνα με το BBC, στο κτίριο της αμερικανικής αποστολής εμφανίστηκαν μηνύματα στα ισπανικά σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως «όλοι έχουν δικαιώματα στην ελευθερία της άποψης». Αμερικανός διπλωμάτης «εξήγησε» ότι η όλη πρωτοβουλία έχει ως στόχο την επικοινωνία με τον κουβανικό λαό και το «σπάσιμο» του εμπάργκο στην ενημέρωση. Αν είναι δυνατόν.

Η κίνηση αυτή, όπως ήταν εύλογο και αναμενόμενο, για κάθε χώρα στον κόσμο, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της κουβανικής κυβέρνησης.

Είναι ενδεικτικό ότι η οργή του Προέδρου της Κούβας Φιντέλ Κάστρο ήταν έκδηλη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του ομιλίας, που τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η τελευταία χώρα στον κόσμο που έχει δικαίωμα να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα. Και παράλληλα αφού εξέθεσε μία πληθώρα παραβιάσεων εκ μέρους των ΗΠΑ, κάλεσε τους Κουβανούς να διαδηλώσουν σήμερα Τρίτη έξω από το κτίριο της αμερικανικής αποστολής κοντά στη Μαλεκόν.

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο Κουβανοί αναμένεται να λάβουν μέρος στη διαδήλωση ενάντια στην τρομοκρατία των ΗΠΑ και την πολιτική του φονικού αποκλεισμού, που στόχο έχει να «στραγγαλίσει» τη Νησί της Επανάστασης. Ταυτόχρονα η διαδήλωση θα γίνει βήμα καταγγελίας για τη στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ απέναντι στον φασίστα τρομοκράτη Λουίς Ποσάδα Καρίλες, που ενώ είναι υπεύθυνος για εγκλήματα σε βάρος της Κούβας, κρατείται μόνο για... παράνομη είσοδο στις ΗΠΑ και είναι πολύ πιθανόν να αφεθεί ελεύθερος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ