Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Υπαγορεύσεις...

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Να υπάρξει «πιο στενή σχέση» ανάμεσα στους διεθνείς «δωρητές» και τις μη-κυβερνητικές οργανώσεις και την κυβέρνηση του Αφγανιστάν κάλεσε χτες με έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ). Οπως σημείωσε, υπάρχουν «ανησυχίες» ότι αν η κυβέρνηση συνεχίσει να «παρακάμπτεται», θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να «υποβαθμιστεί» η, ήδη περιορισμένη, εξουσία της. Οπως σημείωσε στην έκθεσή της η ΠΤ, σχεδόν το 75% της διεθνούς βοήθειας παρακάμπτει τον κρατικό μηχανισμό. Για να αλλάξει αυτό, η τράπεζα κάλεσε να αλλάξει ο τρόπος κατάρτισης του προϋπολογισμού, να γίνουν «μεταρρυθμίσεις» και «να καταπολεμηθεί η διαφθορά», ώστε να κτιστεί ένα «αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης των δημοσιονομικών». Η έκθεση αυτή «προλειαίνει» το έδαφος εν όψει της διεθνούς συνόδου του Λονδίνου για το Αφγανιστάν, που θα πραγματοποιηθεί την 31η Γενάρη. Σε αυτήν αναμένεται να αποφασιστεί η πορεία τής υπό κατοχήν χώρας...

  • Επίθεση εναντίον κατοχικών δυνάμεων με ρουκέτα -- κατ' άλλες πηγές, με την πυροδότηση βόμβας που είχε τοποθετηθεί στην άκρη δρόμου -- σημειώθηκε χτες στην Κανταχάρ, χωρίς να υπάρξουν απώλειες, σύμφωνα με την αστυνομία.
  • «Μεγάλο κίνδυνο» από τη γρίπη των πτηνών διατρέχει το Αφγανιστάν, προειδοποίησαν ειδικοί του ΟΗΕ χτες. Οπως εξήγησαν, το 85% του πληθυσμού βρίσκεται σταθερά σε επαφή με πουλερικά ή αποδημητικά πτηνά. Ο FAO εκτιμάται ότι θα αρχίσει ένα πρόγραμμα για την προστασία του πληθυσμού, ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ