Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απέστειλε το παρακάτω συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον ΓΓ του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Ζερόνιμο ντε Σόουζα: «Σας μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια των Ελλήνων κομμουνιστών για το εκλογικό αποτέλεσμα που πέτυχε η υποψηφιότητά σας για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η σημαντική αύξηση σε ψήφους και ποσοστά τόσο σε σχέση με τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές όσο και σε σχέση με τις γενικές εκλογές του 2005 αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς επιτεύχθηκε στο φόντο ενός γενικότερου αρνητικού πολιτικού πλαισίου και με μια ισχυρή αντικομμουνιστική καμπάνια σε εξέλιξη στην Ευρώπη.

Αντανακλά την αυξανόμενη εμπιστοσύνη και αναγνώριση στο ρόλο του Πορτογαλικού ΚΚ, εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων της Πορτογαλίας, την απόφασή τους να εντείνουν την πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για μια άλλη πορεία της χώρας σας.

Στέλνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στους εργαζομένους και στις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Παρά τις προσπάθειες προκειμένου να θωρακιστούν οι αντιλαϊκές επιλογές και τα πολιτικά συστήματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου, δεν μπορεί να εμποδιστεί η χειραφέτηση των λαϊκών κινημάτων ούτε να φιμωθεί η φωνή των κομμουνιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ