Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αδιάβαστος και... προλετάριος!

Οταν ο Γ. Παπανδρέου χρησιμοποιεί μαρξιστικούς όρους για να δικαιολογήσει την πολιτική του, το αποτέλεσμα είναι πολύ αστείο. Πριν λίγες μέρες, μιλώντας σχετικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τα πανεπιστήμια, υπεραμύνθηκε του συνθήματος «η γνώση είναι εξουσία», προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως «είναι απαραίτητη η πρόσβαση όλων στη γνώση ώστε να είναι και η εξουσία στον πολίτη»! Παρακάτω είπε: «Τα παραγωγικά μέσα, αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε έναν όρο, με τη μαρξιστική ανάλυση, που παλιότερα μπορούσαμε να τα θεωρήσουμε ότι ήταν αντικείμενο ταξικής πάλης μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, τα παραγωγικά μέσα ουσιαστικά μεταφέρονται στο μυαλό του ανθρώπου, στη γνώση, στις δυνατότητες του μυαλού του ανθρώπου»...

Δηλαδή, μπορεί να είσαι άνεργος πτυχιούχος, να μην έχεις να φας, να μην μπορείς καλά καλά να ζήσεις, αλλά εφόσον έχεις πτυχίο, ...έχεις ιδιοκτησία σε μέσα παραγωγής! Απαξ κι έχεις πάει σχολείο, πόσο μάλλον πανεπιστήμιο,... ανήκεις στην άρχουσα τάξη!!

Περιττό, να πούμε ότι θα τρίζουν τα κόκαλα του Μαρξ... Να προσθέσουμε, όμως, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πράγματι ένας... προλετάριος, χωρίς εξουσία και χωρίς ιδιοκτησία σε μέσα παραγωγής, αφού πολύ απλά... από Μαρξ είναι εντελώς αδιάβαστος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ