Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βιάζονται...

Περισσότερο κι από σαφείς είναι οι προθέσεις και οι στόχοι της κυβέρνησης της ΝΔ, σε ό,τι αφορά στην τύχη της «Ολυμπιακής» και κανείς, πλέον, δεν έχει το δικαίωμα να αμφιβάλει γι' αυτές. Η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης - ολόκληρης ή σε κομμάτια - και, βέβαια, η δραστική συρρίκνωσή της αποτελούν διακηρυγμένες επισήμως επιδιώξεις της κυβέρνησης, μαζί με ό,τι αυτές συνεπάγονται για τους χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά και το γενικότερο ρόλο του κάποτε εθνικού αερομεταφορέα.

Και όμως, κάποιοι βιάζονται περισσότερο κι από την κυβέρνηση. «Εχουν παρέλθει τέσσερις μήνες από την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία συστηνόταν νέα εταιρία, χωρίς η ηγεσία του υπουργείου να έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις της». Αυτά και άλλα ανάλογα σημειώνουν 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - με πρώτο τον κ. Βενιζέλο - σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Μεταφορών. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για κυβερνητική απραξία, για «σκηνικό αποδιοργάνωσης και αμηχανίας» και ζητούν από τον Μ. Λιάπη να διευκρινίσει εάν υπάρχουν επαφές με υποψήφιους επενδυτές και εάν υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της επιχείρησης.

Με άλλα λόγια, το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο μαζί την προώθηση και εφαρμογή των αντιλαϊκών διαρθρωτικών αλλαγών, που απαιτούν οι κεφαλαιοκράτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ