Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ
Στην υπηρεσία του αποπροσανατολισμού

Τα σενάρια περί ανασχηματισμού πυροδοτεί το Μέγαρο Μαξίμου, χρησιμοποιώντας τα για τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων.

Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί με εντατικούς ρυθμούς την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων με μπούσουλα τις προτάσεις του ΣΕΒ και ενώ ταυτόχρονα καλείται να απολογηθεί για τις τεράστιες ευθύνες της, όσον αφορά την «ανεπάρκεια» του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, η κυβέρνηση τροφοδοτεί διαρκώς τη φημολογία για ανασχηματισμό. Στο πλαίσιο αυτό στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού... προαναγγέλλουν συνεχώς τον επικείμενο ανασχηματισμό, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κ. Καραμανλή, που είχε πρώτος φουντώσει την ανασχηματισμολογία, δηλώνοντας απλά ότι «δε δίνει ημερομηνίες».

Σύμφωνα με τους κύκλους του Μαξίμου η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό έχει ξεκινήσει, προσδιορίζοντας μάλιστα ότι η ερχόμενη Τετάρτη και μετά «κάθε μέρα που περνά είναι πιθανή για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού». Διευκρίνιζαν μάλιστα ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με Βαλκάνιους ηγέτες και άρα από την Τετάρτη «αρχίζει να τρέχει ο ανασχηματισμός»... Στο «πνεύμα» αυτό κινήθηκε χτες και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, αρνούμενος να επαναλάβει τη γνωστή δήλωση ότι «δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού», αλλά παρέπεμψε στα όσα είχε πει στους δημοσιογράφους ο Κ. Καραμανλής στη Σαγκάη.

Περισσότερο σαφής ήταν ο Γ. Σουφλιάς που πρόσφατα είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή. «Η κυβέρνηση έχει δύο χρόνια. Είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός. Ο πρωθυπουργός είναι αρμόδιος. Εχει βγάλει τα συμπεράσματά του και θα κάνει τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις», είπε με νόημα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Σε κάθε περίπτωση ο Κ. Καραμανλής φέρεται να έχει λάβει τις αποφάσεις του για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπου το βασικό ζήτημα είναι η είσοδος η μη της Ντ. Μπακογιάννη στην κυβέρνηση. Το περιβάλλον της δημάρχου Αθηναίων θεωρεί βέβαιη τη «μετακίνησή» της στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ δεν «αντιλέγουν» σε αυτό το ενδεχόμενο συνεργάτες του πρωθυπουργού. Εκφράζονται όμως αντιρρήσεις από την πλευρά υποστηρικτών του Π. Μολυβιάτη, οι οποίοι συνδέουν μάλιστα την τοποθέτηση της Ντ. Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ με την «αλλαγή πλεύσης» στο Κυπριακό, αλλά και την πιο ενεργό συμμετοχή στους (αντι)τρομοκρατικούς πολέμους των ΗΠΑ.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η οικονομική πολιτική είναι «αμετακίνητη», όπως και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, καθώς το μόνο που δεν επιθυμεί ο Κ. Καραμανλής είναι να χαθεί χρόνος στην υλοποίηση των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων».

Γενικότερα πάντως κυκλοφορεί πλήθος σεναρίων γύρω από τις μετακινήσεις υπουργών, τις σαρωτικές αντικαταστάσεις υφυπουργών, το αν θα είναι δομικός ή διορθωτικός ο ανασχηματισμός και άλλα τέτοια ανούσια και αδιάφορα για τα λαϊκά στρώματα, που για το τελευταίο που νοιάζονται είναι τα παιχνίδια εξουσίας...

Αύριο πάντως στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ ο Κ. Καραμανλής αναμένεται να «κηρύξει» την προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές, με βασικό στόχο να αποφύγει το «μαύρισμα» για τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει εδώ και δύο χρόνια η γαλάζια διακυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ