Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψάχνουν την «κατάλληλη» στιγμή

Γρηγοριάδης Κώστας

Μετά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και αναφορές του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ για την ανάγκη σημαντικής αύξησης των τιμολογίων, ακολούθησε η «ατυχής» επαναφορά του θέματος την ώρα που Κεφαλονιά και Ιθάκη είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι. Αμέσως μετά, ήρθαν και οι πρώτες πληροφορίες για αίτημα της ΔΕΗ προς το υπουργείο Ανάπτυξης για αυξήσεις, κατά άλλους 8% και κατά άλλους ακόμη και 20%.

Τελικά, χτες, ανακοίνωση της ΔΕΗ ισχυρίζεται ότι «η Επιχείρηση δεν έχει προβεί σε καμία σχετική επίσημη εισήγηση προς τις αρμόδιες αρχές μετά την αναπροσαρμογή των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας που έγιναν το Σεπτέμβριο του 2005». Μόνον, που ελάχιστα έως καθόλου ενδιαφέρονται τα λαϊκά νοικοκυριά, εάν πρόκειται για επίσημη ή ανεπίσημη εισήγηση. Κανείς δεν ενδιαφέρεται εάν ο διευθύνων σύμβουλος ζήτησε την αύξηση ...προφορικά από τον υπουργό ή έστειλε γραπτώς το αίτημα ή πότε θα το στείλει.

Αυτό, που έχει σημασία, είναι το γεγονός πως «μαγειρεύουν» τσουχτερές αυξήσεις, που θα «κάψουν» τον κόσμο, για να γεμίσουν οι μέτοχοι της ΔΕΗ ΑΕ τις τσέπες τους και να στρωθεί το έδαφος για κερδοφόρα εισδοχή κεφαλαιοκρατών στον τομέα της ενέργειας. Τα υπόλοιπα, απλώς φανερώνουν ότι ψάχνουν την «κατάλληλη» στιγμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ