Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο αντικομμουνισμός δεν κρύβεται

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σπολλάτη σας, κ. Πρετεντέρη μας, που η δημοκρατία σας μας επιτρέπει - όπως λέτε - να έχουμε λόγο και να διαμαρτυρόμαστε για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο ή για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Σήμερα, βέβαια. Γιατί -όπως, επίσης, σημειώνετε - τα πάντα είναι θέμα «ισορροπίας». Η «σοφή ισορροπία» του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) - όπως λέτε - ενέκρινε το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, «αποφεύγοντας ταυτόχρονα να προχωρήσει στην επιβολή συγκεκριμένων συστάσεων και μέτρων κατά των επιγόνων του κομμουνισμού». Αύριο, ποιος ξέρει; Ενας άλλος συσχετισμός δύναμης, μια άλλη «ισορροπία», θα έχει άλλα αποτελέσματα.

Αλλωστε, δεν πρέπει να είναι τυχαίο το γεγονός ότι ασκείτε αυστηρή κριτική στη ΝΔ και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν ψήφισαν το αντικομμουνιστικό μνημόνιο στο ΣτΕ και δε συμπαρατάχθηκαν με «όλα σχεδόν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κόμματα, με πρώτους την πλειοψηφία των σοσιαλιστών βουλευτών του ΣτΕ». Πόσο μάλλον, όταν τους καλείτε να αναλογιστούν «τι κέρδισαν απ' αυτή την ιστορία, διότι το τι έχασαν είναι περισσότερο από εμφανές». Είμαστε σίγουροι ότι έχετε κάνει τους λογαριασμούς σας και θα φρίξατε, όταν είδατε πως αν είχαν ψηφίσει υπέρ οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα είχε εγκριθεί και η επιβολή μέτρων «κατά των επιγόνων του κομμουνισμού» και τότε, σίγουρα, θα γράφατε για «πάνσοφη ισορροπία»...

Τι τα θέλετε, κ. Πρετεντέρη μας. Η ταξική πάλη είναι πανταχού παρούσα και αποκαλύπτει τον αντικομμουνισμό και το ταξικό μίσος, που σας διακατέχει, όσο κι αν προσπαθείτε να τα κρύψετε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ