Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ασκησε... προσεκτική κριτική στον Στρο

«Η Τουρκία πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κρατών - μελών χωρίς παρεκκλίσεις», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Τζακ Στρο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίσης δήλωσε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να «δεχτεί τις προτάσεις της Τουρκίας που προσπαθεί έναντι των υποχρεώσεών της να πάρει ανταλλάγματα και μάλιστα ανταλλάγματα που φτάνουν και μέχρι την ντε φάκτο αναγνώριση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου».

Πάντως, την ίδια στιγμή επέλεξε να ασκήσει ...«χλιαρή» κριτική στην ενέργεια του Βρετανού υπουργού να επισκεφτεί τα κατεχόμενα, αναφέροντας ότι η «επίσκεψη του κ. Στρο δε συνέβαλε σε κλίμα περαιτέρω συνεργασίας και κατανόησης των δύο πλευρών Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων»... Πρέπει, ανέφερε, «να υπάρξει μεγάλη προσοχή στις επισκέψεις που γίνονται στην Κύπρο, και ιδιαίτερα στα κατεχόμενα, προκειμένου να υπάρξει αποφυγή πολώσεων». Ο Γ. Παπανδρέου παρέλειψε επιμελώς να σχολιάσει και τη στάση των ΗΠΑ που έσπευσε να χαιρετίσει τις τουρκικές προτάσεις.

Ο Γ. Παπανδρέου επέρριψε προσωπικές ευθύνες στον Κ. Καραμανλή «για το ότι φτάσαμε» όπως είπε «η Ελλάδα να αμύνεται και η Τουρκία να έχει την πρωτοβουλία». Αυτό ήταν αποτέλεσμα του ότι η κυβέρνηση «έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, ενώ η πολιτική της διακρίνεται από ατολμία και έλλειψη πρωτοβουλιών».

Ο Γ. Παπανδρέου σχολίασε και το αποτέλεσμα των παλαιστινιακών εκλογών, αναφέροντας ότι «δεν πρόκειται για αρνητική εξέλιξη». Πρέπει τόνισε «να δοθεί ευκαιρία στη Χαμάς να δείξει τις πραγματικές της προθέσεις για την ειρηνευτική διαδικασία, τη δημοκρατική λειτουργία και τη μη χρήση βίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ