Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΙΟ ΜΑΧΑΙΡΙ στις ναυτεργατικές συντάξεις

Τουλάχιστον κατά 22% μειώνονται οι συντάξεις των εργαζομένων στη θάλασσα, ενώ ενισχύονται τα προνόμια και η ασυδοσία των εφοπλιστών. Στα χέρια των ιδιωτών, και η Ναυτική Εκπαίδευση

Μια σειρά αξιώσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου σπεύδει να ικανοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νομοσχέδιο - σκούπα, που κατέθεσε χτες στη Βουλή το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και έχει τον τίτλο «Αναβάθμιση και αναδιάρθρωση της ναυτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις». Ταυτόχρονα, επιχειρεί ένα νέο και σοβαρό πλήγμα στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων στη θάλασσα, με αποκορύφωμα το πετσόκομμα των ναυτεργατικών συντάξεων, τουλάχιστον κατά 22%, και το χάρισμα στους εφοπλιστές χρεών εκατομμυρίων ευρώ προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, το οποίο, ήδη, παρουσιάζει έλλειμμα περίπου 1 δισ. ευρώ.

Εκτός των παραπάνω, στο κυβερνητικό νομοσχέδιο περιγράφεται με σαφήνεια ο τρόπος παράδοσης της Ναυτικής Εκπαίδευσης στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ συνεχίζεται η υποβάθμιση των δημόσιων σχολών, όπως και η παραπέρα ενίσχυση της ασυδοσίας των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας, ως προς την εκτέλεση των δρομολογίων και στο πλαίσιο του διαλυτικού κανονισμού της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ