Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... δεσμευμένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΛΟΓΙΚΗ, αν μη τι άλλο, η «δέσμευση» του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, ότι η ...επόμενη κυβέρνηση θα κάνει σοβαρές αλλαγές (σε αρνητική προφανώς κατεύθυνση) στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Δικαιολογείται, φυσικά, η σιγουριά του, όχι από κομματική αισιοδοξία και βαθιά πίστη στο ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, αλλά επειδή γνωρίζει ότι με τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση μοιράζονται τις ίδιες απόψεις για το θέμα.

Επί της ουσίας, λοιπόν, ομολόγησε ότι οι περίφημοι «διάλογοι» και οι «επιτροπές» που συνεδριάζουν και συζητάνε για το θέμα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η προετοιμασία και το άλλοθι όσων θα επακολουθήσουν.

Οπότε εύλογα καταλαβαίνει κανείς ότι η προθυμία της συμμετοχής σε τέτοιες διαδικασίες δεν αποτελεί δημοκρατικό αντανακλαστικό, αλλά ...συνενοχή σε εξελίξεις, που έχουν ήδη προδιαγραφεί. Το ποιος θα τις εκτελέσει τελικά, έχει μικρή σημασία.

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΛΟΙΠΟΝ. Λύθηκε το πρόβλημα. Αφού ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη «συμπάθειά» του στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, μπορούν οι κυβερνώντες να θεωρήσουν λήξαν αυτό το «ατυχές περιστατικό».

Είναι πασιφανές ότι πολύ θα ήθελαν να ...σταματήσει στο σημείο αυτό η όλη υπόθεση και να μην απασχολεί πλέον κανέναν. Πλην όμως, δυο νησιά δίχως ρεύμα και κάμποσα αποκλεισμένα χωριά δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν αμελητέα ποσότητα.

Κι αυτά, χωρίς να λογαριάσουμε, όσους έχουν υποστεί μικρότερες ή μεγαλύτερες ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία και, απολύτως λογικά, δεν ικανοποιούνται από την πρωθυπουργική συμπάθεια και μόνον...

Οσο για ουσιαστικές απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα και, κυρίως, τι μέτρα θα παρθούν, προκειμένου να μην έχουμε ξανά τα ίδια φαινόμενα, συνεχίζουν να μη δίνονται και, φυσικά, να μην προκύπτουν από τις αντιπαραθέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζουν να τσακώνονται για το πόσους πόντους χιόνι είχε το 2002 και πόσο φέτος...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ