Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιφρόνηση

Τη βαθιά της περιφρόνηση προς τους αγρότες της Ορμύλιας Χαλκιδικής, που αγωνιστικά διεκδικούν τη σωτηρία του Συνεταιρισμού τους, έδειξε χτες στη Βουλή η κυβέρνηση.

Δύο αρμόδιοι υπουργοί (Γεωργίας και Οικονομικών) και τέσσερις υφυπουργοί απαξίωσαν να εμφανιστούν στη Βουλή και να απαντήσουν σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στο προεδρείο. Οι υπουργοί κρύφτηκαν σε μία κρίσιμη για το Συνεταιρισμό περίοδο, προφανώς για να μην απολογηθούν για την αντιαγροτική τους πολιτική, η οποία, σε συνέχεια της τακτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφανίζει τη μικρομεσαία αγροτιά.

Ετσι, έμειναν αναπάντητα τα ερωτήματα του βουλευτή εάν θα παρέμβει η κυβέρνηση για να σταματήσουν οι κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων του Συνεταιρισμού και εάν θα ρυθμιστούν με ευνοϊκούς όρους και όχι τοκογλυφικούς τα χρέη με παράλληλη χρηματοδότησή του για τη συνέχιση της δραστηριότητάς του.

Οι ίδιοι οι αγρότες πλέον πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δουν πόσο υποκριτικό ήταν το προεκλογικό ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ