Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΟΥΙΖ: ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;

ΜΙΑ ΑΘΩΑ ΟΔΗΓΙΑ ΜΕ ΑΘΩΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ: «Βρίθει ο Τύπος από πυκνογραμμένες αναλύσεις περί της "οδηγίας Μπολκενστάιν" (...) βέβαια τα γραφόμενα ουδόλως έχουν σχέση με το πνεύμα της οδηγίας (...) η ελληνική κυβέρνηση, συντηρητική όπως αποκαλείται, κρατάει προσεκτική στάση και το ερώτημα είναι γιατί; Κινείται όπως και στην περίπτωση με το μνημόνιο καταδίκης των εγκλημάτων του σταλινισμού, όπου το καταψήφισε, όπως έκανε και το ΚΚΕ (...) μεταξύ των σημερινών αγωνιώντων στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι πάντως και η Αννα Διαμαντοπούλου που ως επίτροπος Απασχόλησης στις αρχές του 2004 είχε προσυπογράψει την "αποκρουστική" οδηγία Μπολκενστάιν» (ο Δ. Γ. Παπαδοκωστόπουλος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ: «Επιτέλους γιατί δαιμονοποιείται σε τέτοιο βαθμό το κέρδος, όταν σε άλλες χώρες αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την πρόοδο και την αναβάθμιση όλων των τομέων;» (με αφορμή τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η ερώτηση στην «ΕΣΤΙΑ»).

ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΑ... «Χωρίς αντίκρισμα στην αγορά εργασίας είναι τα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που προσφέρονται μέσω φορέων, όπως τα ΚΕΚ ή τα ΙΕΚ, αφού ελάχιστα βοηθούν τους αποφοίτους τους στην εξεύρεση ή τη διατήρηση της εργασίας» (η εκτίμηση σε έρευνα του ΚΕΠΕ/ «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: «Ο κ. Βαν ντερ Λίντεν επισήμανε ότι η Ελλάδα δίνει έμφαση στο νομικό τμήμα του προβλήματος ενώ το Συμβούλιο της Ευρώπης προσεγγίζει το όλο θέμα από την πολιτική του διάσταση» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ