Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΣΙΚΕΑ ΑΠΟ CIA
Υποβάθμιση και συγκάλυψη από κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση υποβάθμισης και συγκάλυψης, με τη συνδρομή της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξελίσσεται η υπόθεση της απαγωγής, κράτησης και ανάκρισης από την CIA στη Σόφια της Βουλγαρίας, τον Ιούνη του 2004, του Β. Κατσικέα, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ δηλώνεται άγνοια...

Συγκεκριμένα, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αν και ο απαχθείς είναι στέλεχός του, μέλος Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τηρείται σιγή, ενώ το περιστατικό της απαγωγής στη Σόφια ήταν έγκαιρα γνωστό σε ηγετικά κλιμάκια, καθώς ο Γρ. Νιώτης, βουλευτής και υπεύθυνος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, γνώριζε από την πρώτη στιγμή αλλά, όπως ανέφερε, δεν έκρινε σκόπιμο να το αναφέρει στον Γ. Παπανδρέου!

Από την πλευρά της κυβέρνησης, χτες, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος, που ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι ουδέποτε υπήρξε καταγγελία στο υπουργείο Εξωτερικών για σύλληψη και ανάκριση Ελληνα πολίτη σε τρίτη χώρα. Πρόσθεσε δε ότι οι βουλγαρικές αρχές συνέδραμαν τον Β. Κατσικέα όταν τους ζητήθηκε. Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει αίτημα του Αμερικανού πρέσβη Τσαρλς Ρις για συλλήψεις τριών ατόμων - ανάμεσά τους και του Β. Κατσικέα - απάντησε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος δήλωσε ότι οι ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές στη Βουλγαρία, συνέβαλαν στον επαναπατρισμό του Β. Κατσικέα για... «ανθρωπιστικούς λόγους». Αγνοια, βέβαια, δήλωσε χτες και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που όταν ρωτήθηκε σχετικά με το περιστατικό, ανέφερε ότι «δεν έχει κάποια πληροφορία για το θέμα».

Να σημειωθεί ότι ο Β. Κατσικέας, εκτός από επιχειρηματίας που είναι, συμμετέχει στη μη κυβερνητική οργάνωση «Ιδρυμα Μεσογειακής Συνεργασίας», όπου δραστηριοποιούνται κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το περιστατικό συνδέεται και με την υπόθεση των απαγωγών των Πακιστανών στην Ελλάδα, αλλά και των «αερομεταφορών» της CIA, καθώς και των τηλεφωνικών υποκλοπών, μέσω της «Vodafone», αφού δύο τηλέφωνα του «Ιδρύματος Μεσογειακής Συνεργασίας» περιλαμβάνονταν στον κατάλογο αυτών που παρακολουθούνταν. Επίσης, ο Β. Κατσικέας ήταν σταθερά στην αμερικάνικη λίστα των «υπόπτων» για τρομοκρατία.

Η δε υποβάθμιση που επιχειρείται, δεν είναι άσχετη με τη σύμπλευση κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε όλο αυτό το πλέγμα των συμφωνιών που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις και των δύο εταίρων του δικομματισμού, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, οι οποίες επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη δράση των μυστικών υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ