Σάββατο 18 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να τους δυσκολέψει

Συνάντηση με τους εργαζόμενους της Αγροτικής Ασφαλιστικής είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

«Το τραπεζικό κεφάλαιο είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο σε αυτή τη φάση της ακόμη πιο βάρβαρης ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των ιδιωτικοποιήσεων. Αξιοποιεί το θεσμικό πλαίσιο που και στην ΕΕ υπάρχει - και στην Ελλάδα έχει υιοθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Και βεβαίως, η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία επανειλημμένα διακηρύσσει το δήθεν αγαθό της ιδιωτικοποίησης, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μέχρι τέλους. Αλλωστε, η παρουσία των ΜΑΤ και τα χτυπήματα που έγιναν σήμερα στους απεργούς τραπεζοϋπαλλήλους, δείχνει ότι η κυβέρνηση ακόμη και λίγες ώρες μετά τον ανασχηματισμό, που υποτίθεται θα έδειχνε μια, ας πούμε, γαλατική ευγένεια, προτιμά να συνδιαλέγεται διά ροπάλου.

Η δική μας θέση είναι ότι ένας διάλογος μπορεί να γίνει ανάμεσα στους εργαζόμενους όλων των τομέων και των κλάδων για ένα ενιαίο μέτωπο πάλης. Κανένας διάλογος, ούτε με την κυβέρνηση ούτε με τους άλλους φορείς της εργοδοσίας, γιατί αυτός ο διάλογος θα έχει προδιαγεγραμμένο σκοπό. Δεν είμαστε μοιρολάτρες. Πιστεύουμε ότι ένας ανυποχώρητος αγώνας, ο ενιαίος αγώνας των εργατοϋπαλλήλων μπορεί να τους δυσκολέψει, μπορεί να ματαιώσει ορισμένες από τις επιλογές τους, για να κερδίσουν χρόνο και όπως λέμε εμείς να αντεπιτεθούν».

Τα παραπάνω δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χτες με αντιπροσωπεία της διοίκησης του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΕΕΓΑ, στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό. Και συμπλήρωσε:

«Ο σύλλογος των εργαζομένων στην Αγροτική Ασφαλιστική μας εξέθεσε τα τεράστια προβλήματα που συναντούν. Μας μίλησαν για την προγραμματισμένη φθορά της ασφαλιστικής αυτής εταιρίας, που ανήκει στην Αγροτική Τράπεζα. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιθανό να συρρικνώνεται με προγραμματισμένη φθορά ο τομέας αυτός, ούτως ώστε, ένα μεγάλο φιλέτο να το πάρουν οι μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές που κυριαρχούν στο χώρο της ασφάλισης. Δεύτερον, και πάρα πολύ σημαντικό, είναι ότι αυτή η πορεία αποδυνάμωσης συνειδητά της εταιρίας γίνεται με συνδυασμένες διώξεις και καθαιρέσεις των συνδικαλιστικών στελεχών, πράγμα που δείχνει ότι θέλουν να κάνουν την επιδρομή ως το τέλος».

Απ' τη μεριά των συνδικαλιστών, ο Γιώργος Σικαμιάς, πρόεδρος του συλλόγου, σημείωσε ότι η πορεία συρρίκνωσης της Αγροτικής Ασφαλιστικής «είναι μία επιλογή που έχει σα σκοπό τη μεταφορά της παραγωγής στο ιδιωτικό κεφάλαιο» και στάθηκε ιδιαίτερα στις επανειλημμένες διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών από τη διοίκηση της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ