Σάββατο 18 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Μεγάλες οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ

Συνάντηση της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ με το Σύλλογο Εργαζομένων ΕΚΑΒ του νομού

Τα οξυμένα προβλήματα και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, συζητήθηκαν σε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, με τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ του νομού.

Οπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων οι ελλείψεις σε προσωπικό - οδηγοί, πληρώματα - είναι μεγάλες και απαιτείται ο διπλασιασμός τους, έτσι ώστε να καλύπτονται και οι ανάγκες των Κέντρων Υγείας σε 24ωρη βάση. Επίσης, υπογράμμισαν ότι πολλές είναι οι ελλείψεις και σε ασθενοφόρα, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη σταδιακής ανανέωσης του στόλου του ΕΚΑΒ ανά 2 - 3 χρόνια, της εκπαίδευσης του προσωπικού με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις, της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό ως πλήρωμα ασθενοφόρου, αναγνώρισης του επαγγέλματος. Συζητήθηκαν, δε, τα προβλήματα που προκύπτουν με τις διακομιδές των ασθενών.

Οι εκπρόσωποι της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ τόνισαν ότι η κατάσταση θα χειροτερεύει, τα προβλήματα και στο ΕΚΑΒ, όπως γενικότερα της δημόσιας Υγείας, είναι απόρροια της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσαν, δε, ότι η κατάσταση συνεχώς θα χειροτερεύει με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του λαού εξαιτίας της περικοπής των κρατικών δαπανών, την επέκταση ιδιωτικοποιήσεων σε υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων, τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Και καταλήγοντας υπογράμμισαν ότι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να διεκδικήσουν υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για την προαγωγή της πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ