Σάββατο 18 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ
Δυνατά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Κορυφώνεται η μάχη για τις πανεργατικές συγκεντρώσεις σε 54 πόλεις

Δυνατά μέχρι την τελευταία ώρα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν τη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων της Τρίτης 21 Απρίλη που διοργανώνονται σε 54 πόλεις της χώρας. Με τον αγώνα τους δίνουν απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, στην προκλητικότητα του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, καταδικάζουν την οδηγία Μπολκεστάιν και την Ευρωπαϊκή Ενωση, υπερασπίζονται σθεναρά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, απαιτούν 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό.

Στην Αθήνα στην πλατεία Κάνιγγος στις 6 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στην πλατεία Λουδοβίκου την ίδια ώρα και σε 51 ακόμα πόλεις, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικοί σύλλογοι, τοπικές γραμματείες του ΠΑΜΕ και επιτροπές αγώνα, στήνουν κλοιό στην κυβέρνηση και τους κεφαλαιοκράτες. Με μια φωνή, αντιστέκονται στο πισωγύρισμα που θέλουν να τους ρίξουν οι δυνάμεις της αντίδρασης. Ολοι μαζί εργαζόμενοι και άνεργοι, άντρες και γυναίκες, συνταξιούχοι και νεολαία προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους, συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα και στο ΠΑΜΕ, απαιτούν κλιμάκωση των αγώνων. Δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους κλάδους και σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ και σήμερα συνεχίζονται οι περιοδείες σε δεκάδες χώρους δουλιάς στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων, περιοδείες θα γίνουν σε ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος και στο υπό κατασκευή νοσοκομείο στην Παιανία. Σημειώνεται ότι οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος θα γίνουν στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι των συνοικιών της Αθήνας, των ΟΤΑ, του Δημόσιου Τομέα, οι εκπαιδευτικοί και το Συντονιστικό των φοιτητικών Συλλόγων. Στην πλατεία Βάθης συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στις πρώην ΔΕΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ