Σάββατο 18 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Στο σκαμνί να κάτσει η πολιτική τους

Τη Δευτέρα δικάζονται στον Πειραιά ο Γιώργος Τούσσας και τρεις ακόμα αγωνιστές εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οργάνωσε το μακελειό και έστησε τις διώξεις. Σήμερα, η ΝΔ ολοκληρώνει το «έργο» που άφησε μισοτελειωμένο ο προκάτοχός της στην κυβέρνηση
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οργάνωσε το μακελειό και έστησε τις διώξεις. Σήμερα, η ΝΔ ολοκληρώνει το «έργο» που άφησε μισοτελειωμένο ο προκάτοχός της στην κυβέρνηση
Στο στο εδώλιο του κατηγορούμενου του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά θα καθίσουν ξανά την ερχόμενη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, ο Γιώργος Τούσσας και τρεις ακόμα αγωνιστές, που μαζί με χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους περιφρούρησαν και στάθηκαν στο πλευρό των ναυτεργατών στην απεργία που είχαν κηρύξει τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» στις 29 Μάη του 2002.

Πρόκειται για μία δίωξη μέσα από την οποία σκοπεύουν να τρομοκρατήσουν όλους όσοι τολμούν να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και δε διστάζουν να αγωνιστούν για τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, να συμπαρασταθούν στον αγώνα άλλων εργαζομένων. Παράλληλα, κυβέρνηση και εφοπλιστές επιδιώκουν να πλήξουν το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία και να στείλουν μήνυμα στους νέους εργάτες και ναυτεργάτες να «σκύψουν το κεφάλι» στις εντολές του κεφαλαίου και των εκφραστών του.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Τούσσας, τότε πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και σήμερα ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κυζίλης, ο Νίκος Αθανασέλος και ο Νίκος Τέγος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που τους προσάπτουν - μετά από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά Γρηγόρη Πεπόνη - κατηγορούνται για δήθεν παρακώλυση συγκοινωνιών και για «κακώσεις» που προκάλεσαν σε λιμενικούς(!). Οταν δηλαδή έπεφταν θύματα της, πρωτοφανούς σε αγριότητα, καθαρά δολοφονικής επίθεσης που είχαν εξαπολύσει εκείνη την ημέρα οι δυνάμεις καταστολής, με εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επειδή περιφρούρησαν την απεργία και συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των ναυτεργατών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ