Σάββατο 18 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ «ΓΙΟΥΛΑ»
Προβλέπονται από το ... Σύνταγμα

Το δικαίωμα των εργοδοτών στην ασυδοσία υπερασπίστηκε χτες ο υφυπουργός Απασχόλησης, απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ

Την παραμικρή δέσμευση δεν ανέλαβε ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των 180 εργαζομένων στη «ΓΙΟΥΛΑ» της Ελευσίνας, το οποίο πρόκειται να κλείσει και να μεταφερθεί στη Βουλγαρία.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας και ο Γ. Γιακουμάτος το μόνο που βρήκε να πει επί της ουσίας είναι ότι το υπουργείο... είναι αντίθετο στις ομαδικές απολύσεις και δε συναινεί σε αυτές. Στο αίτημα του Τ. Τσιόγκα για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προστασίας των εργαζομένων, ο υφυπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση και αρκέστηκε να ισχυριστεί προκλητικά ότι επί της σημερινής κυβέρνησης δεν έχει μετακομίσει στα Βαλκάνια ούτε μία επιχείρηση. Αιτιολογώντας την άρνηση λήψης μέτρων προστασίας των εργαζομένων, είπε ότι το κράτος δεν μπορεί να παρεμβαίνει σε ιδιωτική επιχείρηση αφού έτσι ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι.

«Αυτούς τους νόμους και αυτά τα Συντάγματα τα έχετε ψηφίσει εσείς με το ΠΑΣΟΚ για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας» του απάντησε ο Δ. Τσιόγκας και απαρίθμησε σειρά επιχειρήσεων («Rol Com», «FROZA», καπνομάγαζα από τη Θεσσαλονίκη) που έχουν φύγει για τα Βαλκάνια. Κατήγγειλε ότι όπως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έτσι και η σημερινή συνεχίζει να επιδοτεί τους βιομηχάνους οι οποίοι αφού τσεπώσουν τα χρήματα στη συνέχεια μετακομίζουν σε άλλες χώρες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τους απολυμένους. Να τους δώσει 1.050 ευρώ το μήνα κατώτερο επίδομα ανεργίας μέχρι να βρούνε δουλιά, να παγώσουν τα δάνεια που έχουν προς τράπεζες ή οπουδήποτε αλλού, να έχουν δωρεάν μεταφορά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να παίρνουν επιδότηση ενοικίου. Ο υφυπουργός δεν απάντησε σε κανένα από τα αιτήματα, λέγοντας απλώς ότι οι άνεργοι θα στηριχτούν με τη μηχανοργάνωση του ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ