Σάββατο 18 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ
Ν' απαντήσουμε με πιο δυνατό, ταξικό συνδικάτο

Ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται στις 2 Μάρτη οι αρχαιρεσίες

Την ανάγκη να δυναμώσει ο ταξικός χαρακτήρας του Συνδικάτου Φαρμάκου - Καλλυντικού Αθήνας, ως βασική προϋπόθεση για την απόκρουση της αντεργατικής λαίλαπας που ξεδιπλώνεται ενάντια σε όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Φαρμάκου - Καλλυντικού, ενόψει των εκλογών για τη νέα διοίκηση που ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται στις 2 Μάρτη. Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να ενισχύσουν το συνδικάτο, στηρίζοντας τις ταξικές δυνάμεις που, και μέσα από το ΔΣ, όλο το προηγούμενο διάστημα, αγωνίστηκαν με πείσμα για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

«Μας οδηγούν όλο και περισσότερο στην ανεργία, με το κλείσιμο των εργοστασίων και τη μεταφορά τους σ' άλλες χώρες. Το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό, το κάνουν εμπόρευμα. Με λίστα ή χωρίς λίστα οι φαρμακοβιομήχανοι ντόπιοι και ξένοι θησαυρίζουν και μεις παίρνουμε ψίχουλα», τονίζει η παράταξη.

Χαρακτηριστικό της έντασης της αντεργατικής επίθεσης είναι οι προσπάθειες να καταργηθεί ουσιαστικά το ΤΕΑΥΦΕ (επικουρικό ταμείο των εργαζομένων του κλάδου), με το γνωστό χαρακτηρισμό «ελλειμματικό», όταν το ίδιο το κράτος οφείλει δισεκατομμύρια δραχμές στο Ταμείο. Απ' την άλλη μεριά, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όχι μόνο επιμένει - επί της ουσίας - στην αδράνεια, αλλά στηρίζει τη «λογική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων».

Κι η Προοδευτική Κίνηση καταλήγει: «Για όλα αυτά δυνάμωσε τη φωνή σου. Δώσε την ψήφο σου. Ενίσχυσε το Συνδικάτο σου που μπαίνει μπροστά στα προβλήματα και δε λιβανίζει την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική... Δώσε δύναμη στη δύναμή σου. Με τη συμμετοχή σου στη ζωή και στη δράση του Συνδικάτου...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ