Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Στην περικοπή 3.133 θέσεων εργασίας, δηλαδή το 39% του συνολικού προσωπικού των 7.988 ατόμων, ανακοίνωσε πως θα προβεί το δημόσιο ισπανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «RTVE». Τα σχέδια απόλυσης προβλέπουν την πρόωρη συνταξιοδότηση των εργαζομένων και την εθελούσια αποχώρησή τους με την καταβολή αποζημίωσης. Τα συνδικάτα του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου αναμένεται να συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη ώστε να αποφασίσουν την παραπέρα στάση τους.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πάνω από 100 τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 1.500 κατοικίες υπέστησαν ζημιές από τις ασυνήθιστες για την εποχή και εξαιρετικά σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το κεντρικό ομόσπονδο κρατίδιο της Ινδίας, Μάντια Πραντές. Ο κρατιδιακός πρωθυπουργός ζήτησε «βοήθεια» από το κέντρο.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.- Ο γιος του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Θάκσιν Σιναουάτρα, καταδικάστηκε χτες στην καταβολή προστίμου 1 δισ. μπαχτ (130.000) για «αδικοπραγία» στην υπόθεση της πώλησης της εταιρίας τηλεπικοινωνιών «Shin Corp.», που ανήκει στην οικογένεια του πρωθυπουργού. Οι πιέσεις προς τον Σιναουάτρα να παραιτηθεί εντείνονται - αλλά ο γραπωμένος στην εξουσία πολιτικός, που κήρυξε εκλογές για την 7η Απριλίου, δηλώνει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να το κάνει.

ΤΟΚΙΟ.-Μία νέα διπλή υπόθεση ομαδικής αυτοκτονίας τάραξε χτες τα νερά της ιαπωνικής κοινωνίας. Πέντε άνδρες και μία γυναίκα βρέθηκαν νεκροί από αναθυμιάσεις σε αυτοκίνητο της πόλης Τσιτσίμπα (κοντά στο Τόκιο) και άλλοι τρεις βρέθηκαν με τον ίδιο τρόπο νεκροί σε ΙΧ αυτοκίνητο στο Χιροκάσι. Τα θύματα, όλοι τους 20άρηδες, θεωρείται απ' την αστυνομία πως αυτοκτόνησαν μετά από συνεννόησή τους στο διαδίκτυο. Πέρσι, πάνω από 90 νέοι αυτοκτόνησαν με παρόμοια μέθοδο...

ΤΟΚΙΟ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-Στην πυραυλική δοκιμή ενός αμερικανο-ιαπωνικού σχεδιασμένου βαλλιστικού πυραυλικού αμυντικού συστήματος («Standard Missile-3») προχώρησαν χτες έξω απ' τις ακτές της Χαβάης, Αμερικανοί και Ιάπωνες αξιωματούχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ