Πέμπτη 27 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΙΚΗ 17Ν»
Αποχώρησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Με την αποχώρηση συνηγόρων υπεράσπισης, συνεχίστηκε χτες η δίκη για την υπόθεση της «17Ν». Οι Γιάννα Κούρτοβικ, Αρης Κωνσταντάκης και Δημήτρης Γκουντούνας αποχώρησαν από τη χτεσινή διαδικασία, όταν το πενταμελές Εφετείο απέρριψε προσφυγή τους, που αφορούσε απαγόρευση από την έδρα της υποβολής ερωτήσεων οι οποίες σχετίζονταν με την κατάδειξη των πολιτικών κινήτρων.

Μάλιστα, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων Δημήτρη Κουφοντίνα και Χριστόδουλου Ξηρού συνέδεσε την αποχώρηση με πρόσφατα δημοσιεύματα εφημερίδων που τα χαρακτήρισε πανομοιότυπα και τα οποία ισχυρίζονταν ότι το δικαστήριο δείχνει ανοχή στους συνηγόρους υπεράσπισης και τους κατηγορούμενους.

Η δίκη άρχισε με την κατάθεση της Αθηνάς Μερκούπη, η οποία είχε τραυματιστεί στο πόδι κατά τη διάρκεια της επίθεσης με αντιαρματική ρουκέτα ενάντια στο αυτοκίνητο του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά που είχε γίνει τον Ιούλη του 1992. Στη συνέχεια, κατέθεσε ο Γ. Παλαιοκρασσάς ο οποίος είπε ότι τα μέλη της «17Ν» θα μπορούσαν να προβλέψουν ότι υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να σκοτωθούν - όπως συνέβη με τον Θάνο Αξαρλιάν - ή να τραυματιστούν διερχόμενοι πολίτες.

Οταν συνήγοροι υπεράσπισης άρχισαν να υποβάλλουν ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Διονύσης Βερτέλης απαγόρευσε αρκετές, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση που οδήγησε στην αποχώρηση των συνηγόρων. Το Εφετείο διέκοψε για σήμερα και αποφάσισε να μεταβιβάσει τα πρακτικά της συνεδρίασης στον ΔΣΑ για «διενέργεια των νομίμων» σε βάρος των δικηγόρων που αποχώρησαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ