Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΗΣ ΚΟΨΙΔΗΣ
Συστηματική προσπάθεια να πλήξουν το ΚΚΕ

Την προσπάθεια χτυπήματος του ΚΚΕ, ενόψει του 16ου Συνεδρίου του, στηλίτευσε χτες ο Μάκης Κοψίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα, 9,84». Οι σχετικές δηλώσεις έχουν ως εξής:

«Εδώ και καιρό υπάρχει μια σειρά δημοσιευμάτων, τα οποία, παραποιώντας την πραγματικότητα, προσπαθούν να πλήξουν το ΚΚΕ, ενόψει του 16ου Συνεδρίου του Κόμματος. Αυτό γίνεται συστηματικά. Εμείς γράψαμε ένα άρθρο στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης" την Κυριακή κι αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Τύπου Δημήτρη Ρέππα. Από αυτό φαίνεται καθαρά ότι η κυβέρνηση, συγκεκριμένα αν θέλετε το υπουργείο Τύπου, είναι μέρος της καθοδήγησης αυτής της εκστρατείας κατά του ΚΚΕ, που έχει σαν στόχο να πλήξει το Κόμμα επειδή δεν μπαίνει στο τσεπάκι ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Αυτά που λένε είναι παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, και η ίδια επίθεση είχε επαναληφθεί και στο 14ο και στο 15ο Συνέδριο του Κόμματος».

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ για τις συνεργασίες του, αλλά και τα όσα εναντίον του έχουν γραφτεί για τη στάση του στο θέμα της αναγραφής ή όχι του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, ο Μ. Κοψίδης υπογράμμισε:

«Τόσα χρόνια έλεγαν ότι το ΚΚΕ δε συνεργάζεται, τώρα έβαλαν στο προσκήνιο θέματα περί συνεργασίας με Κανέλλη και Ζουράρι. Τώρα τους έπιασε ο πόνος για την ιδεολογική καθαρότητα του ΚΚΕ; Το ζήτημα δεν είναι αυτό. Στην πραγματικότητα το ζήτημα είναι ότι θέλουν να κάνουμε συμμαχίες που αυτοί θέλουν. Ξεκάθαρα, λοιπόν, λέμε και για το ζήτημα της Εκκλησίας που μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε γραμμή, αλλά και για το ζήτημα της συνεργασίας μας με Κανέλλη κλπ., ότι δε γινόμαστε ουρά ούτε του κ. Χριστόδουλου ούτε του κ. Σημίτη. Αυτή η διεύρυνση θα συνεχιστεί και μάλιστα στο 16ο Συνέδριο θα δούμε πολύ πιο συγκεκριμένα τα ζητήματα του μετώπου και θα δείτε ότι μετά το συνέδριο, το ΚΚΕ θα βγει πιο ισχυρό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ